Het is onmogelijk om alles te weten over hondenvoer, de voeding ervan en alle verschillende soorten die er bestaan. Honden zijn echter al heel lang de beste vrienden van de mens, dus het is veilig om aan te nemen dat er nog veel meer dingen zijn die we niet over hen weten. Maar met de enorme hoeveelheid informatie die online beschikbaar is, kunt u zo veel leren als u wilt over uw beste vriend met vier poten. Dit artikel zal verschillende soorten hondenvoer introduceren, waaronder droge brokken en natvoer in blik. Lees verder bij Petfood Discount om meer te weten te komen over deze twee opties en waarom de ene misschien beter is voor uw hond dan de andere!

Hoe zit het met droog hondenvoer?

Droogvoer is een van de meest populaire soorten hondenvoer. Droogvoer is in wezen brok waaraan geen water is toegevoegd. Droge brokken zijn een goede keuze voor honden met spijsverteringsproblemen, omdat ze veel gemakkelijker te verteren zijn dan natvoer. Als je een kieskeurige eter in huis hebt, kunnen droge brokken ook een goede keuze zijn. Zorg er wel voor dat ze de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Droog hondenvoer is relatief goedkoop en makkelijk op te slaan. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over overtollig water. Hoewel droogvoer veel minder rommelig is dan natvoer, heeft het ook nadelen. Droog hondenvoer is in verband gebracht met gezondheidsproblemen, waaronder tandvleesproblemen, nierproblemen en zelfs hartaandoeningen. Dit komt doordat veel merken onnodige vulstoffen aan hun droogvoer toevoegen, die niet goed zijn voor honden.

Wat u moet weten over hondenvoer in blik

Hondenvoer in blik is in wezen natvoer dat verpakt is in blik en bewaard wordt in een conservenpot. Sommige hondenvoerbedrijven gebruiken hun eigen potjes hondenvoer in blik, terwijl anderen het natte hondenvoer van bedrijven als Wellness, Pedigree en vele anderen opnieuw verpakken. De voordelen van ingeblikt hondenvoer zijn legio. Blikvoer is veel beter voor het gebit en de spijsvertering van uw hond dan droogvoer. Als u een kieskeurige eter in huis heeft, kan blikvoer een goede manier zijn om hem aan te moedigen te eten wat hij nodig heeft. Ten slotte bevat blikvoer doorgaans meer essentiële vitaminen en mineralen dan droogvoer. Dat gezegd hebbende, zijn er een paar nadelen aan hondenvoer in blik. Ten eerste is het veel smoezeliger dan droogvoer. Ten tweede kan het duurder zijn dan droogvoer. Tenslotte is blikvoer niet altijd de juiste keuze voor honden met spijsverteringsproblemen.

Nat hondenvoer: De voordelen

Nat hondenvoer is in wezen hetzelfde als hondenvoer uit blik, omdat ze allebei nat zijn. Ze worden echter niet op dezelfde manier geproduceerd. Terwijl hondenvoer uit blik in blik zit, zit natvoer meestal in zakjes. Zakjes zijn minder rommelig dan blikjes en zijn over het algemeen gemakkelijker op te slaan. Zoals we hierboven al zeiden, zijn er veel voordelen aan nat hondenvoer. Veel honden zijn kieskeurige eters, wat vaak kan leiden tot gezondheidsproblemen. Nat hondenvoer is lichter verteerbaar en is verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Voor kieskeurige eters kan dit het zetje zijn dat ze nodig hebben om de juiste voeding te gaan eten voor een gezond leven. Nat hondenvoer is ook beter voor het gebit van uw hond.

Hondenvoer in blik: De nadelen

Hondenvoer in blik is een geweldige, handige optie voor hondenbezitters die hun hond een gezonde voeding willen geven. Er zijn echter een paar dingen om op te letten bij het kiezen van hondenvoer in blik. Ten eerste kan hondenvoer in blik duurder zijn dan droogvoer, wat snel kan oplopen als u een grote hond heeft. Ten tweede, als u uw hond één merk hondenvoer in blik geeft, zult u moeten rouleren tussen merken, omdat u niet langer dan een paar maanden hetzelfde merk wilt voeren. Ten slotte is blikvoer niet altijd de juiste keuze voor honden met spijsverteringsproblemen. Als uw hond diarree heeft of moet braken, moet u met uw dierenarts overleggen wat het beste dieet voor hem is.

Andere soorten hondenvoer

Er zijn nog een paar andere soorten hondenvoer, maar die zijn minder populair dan droogvoer en hondenvoer in blik. Rauw hondenvoer is een andere optie die het overwegen waard is. Rauwe hondenvoeding bestaat over het algemeen uit ongekookt vlees, fruit en groenten en andere gezonde ingrediënten. Rauwe hondenvoeding is echter veel lastiger dan blikvoer, vooral wat betreft het goed bewaren ervan. Een ander type hondenvoer is zelfgekookt voer. Dit is vaak moeilijk vers te houden en bevat niet de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen. Geef uw hond alleen zelfgekookt voer in extreme omstandigheden, bijvoorbeeld als u met uw hond op reis bent en u nergens hondenvoer kunt vinden.

Conclusie

Nu u meer weet over de verschillende soorten hondenvoer, kunt u beter geïnformeerde keuzes maken over wat u uw hond te eten geeft. Als u thuis kieskeurige eters hebt, is hondenvoer uit blik misschien een goede optie, omdat het makkelijker te verteren is. Droog hondenvoer is een goede keuze voor honden met spijsverteringsproblemen. Met zoveel opties die er zijn, bent u zeker om de perfecte hondenvoer voor uw hond te vinden.