Flexibel werken wordt steeds populairder. Steeds meer mensen hechten veel waarde aan eigen tijd indelen op tijdstippen dat hen het beste uitkomt. Een uitzendbureau is ideaal voor het werven van flexibel persoon. Maar past flexibel persoon wel bij uw organisatie? In deze blog leest u meer over de voordelen.

Bespaar tijd met het vinden van geschikt personeel

Een belangrijk voordeel van een uitzendbureau is dat zij een groot klantenbestand hebben en daarnaast ook nog eens veel verstand hebben van de markt. Juist omdat een het bureau beschikt over zo’n groot netwerk is het voor bedrijven eenvoudiger om geschikt personeel te vinden. Oftewel, heel erg interessant voor een organisatie die op zoek is naar geschikt personeel. Daarnaast bespaart de organisatie ook nog eens heel wat tijd. U kunt er namelijk voor kiezen om de werving en selectie over te laten een uitzendbureau. Zij gaan op zoek naar partners die geschikt zijn voor de functie. Dit door hun cv en motivatie te beoordelen. Vervolgens zullen zij in gesprek gaan met een kandidaat en een afspraak maken. Zo hoeft u niet al die sollicitatiebrieven meer uit te pluizen. Ideaal, toch? Hiermee wint u dus heel wat tijd mee.

Risico’s van flexibele uitzendkrachten

Zoals ik al zei kenmerkt het personeel van een uitzendbureau zich als flexibel. Een groot voordeel hiervan is dat het personeel in veel gevallen kunt inzetten als het u zelf uitkomt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in drukke periodes meer personeel in te zetten. Wanneer er minder uitzendkrachten nodig zijn, kunt u in overleg met het uitzendbureau ervoor kiezen om dit personeel weer naar huis te sturen. Toch moet u er ook opletten dat deze flexibiliteit er ook voor kan zorgen dat uitzendkrachten zomaar bij uw bedrijf kunnen stoppen. Houd hier dus ook rekening mee bij het invullen van bepaalde vacatures. Denk hierbij goed na of de vacature aansluit op een flexibele uitzendkracht.

Wie is de werkgever?

Wanneer een uitzendkracht ziek is, hoeft u als werknemer hier ook niet voor te betalen. Wanneer u een uitzendbureau inschakelt bent u namelijk niet de werkgever van zo’n uitzendkracht, maar het uitzendbureau is de werkgever.

Personeel Selectief

Wilt u een uitzendbureau inschakelen om zo meer tijd over te houden voor uw dagelijkse werkzaamheden? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij Personeel Selectief. Hier kunt u onder andere terecht voor een uitzendbureau Genemuiden.