Een fundering is heel erg belangrijk wanneer je gaat bouwen. De fundering is eigenlijk de basis of het geraamte van het gebouw maar ook de fundering heeft een basis nodig. Wij gebruiken perspalen om de fundering te kunnen aanleggen. Deze techniek zien we steeds vaker terug bij monumenten en treinsporen. Wat de perspalen doen en hoe het verder werkt lees je hieronder.

Wat doen de perspalen?

De perspalen zelf doen eigenlijk niets. Het is de drukpers die het zware werk doet. Eerst wordt er gezocht naar een geschikt stuk ondergrond. Wanneer dit is gevonden wordt er aan de hand van een blauwdruk bepaald waar de perspalen het beste kunnen worden ingeslagen. Als de posities zijn bepaald kunnen de perspalen erin worden geslagen. De palen worden geplaatst onder de drukpers die op zijn beurt de palen in de grond perst. Een hydraulische vijzel zorgt ervoor dat er veel kracht op de drukpers komt te staan.

Hoe werken de perspalen?

De pers werkt met een geavanceerd druksysteem. Dit systeem is in staat om palen de bodem in te drukken en dat trillingvrij. Dit is een groot voordeel want hierdoor kan deze techniek regelmatig gebruikt worden voor bijvoorbeeld monumenten. Monumenten hebben vaak historische waarden en wil je zo min mogelijk schaden, dit maken de perspalen de perfecte partners. Om de palen alsnog ver de bodem in te krijgen maakt de drukpers gebruik van hydraulische vijzels. Het bouwwerk wat er dan al staat dient als ballast.

 Paalfundering in het algemeen

We bieden een aantal mogelijkheden tot het plaatsen van een fundering. Zo zijn er naast perspalen ook buispalen en geschroefde buispalen. Deze heb net een andere werking, duurzaamheid en hoeveelheid kracht. We begrijpen dat het lastig is om te bepalen welke fundering nu bij je bouwwerk past, daarom bieden wij vrijblijvend een advies aan waarin we onderbouwen waarom voor een bepaalde techniek is gekozen