vitamine D supplementDat vitaminen belangrijk zijn voor de gezondheid is algemeen bekend. Maar wat de vele vitaminen nou precies doen en waar ze voor dienen, is (helaas) veel minder bekend. Vitamine D wordt veelal geassocieerd met de zon. Zo nu en dan in de zon zitten en je hebt genoeg vitamine D. Helaas is dit meer fabel dan waarheid. Wat kun je doen en welke rol speelt een vitamine D supplement hierin?

 

Uit onderzoek, gedaan door Prof. Dr. Spitz, blijkt dat maar liefst 90% van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D. Een grote kans dus dat jij ook een tekort hebt! Vitamine D is een van de belangrijkste vitamines die ons lichaam nodig heeft. Het belangrijkste effect waar vitamine D voor zorgt, zijn sterke botten en spieren. Vitamine D komt met name voor in vette vis zoals haring en makreel. Kleinere hoeveelheden zijn te vinden in vlees, eieren en zuivel. Daarnaast kan het lichaam vitamine D uit zonlicht halen, maar dit is slechts een klein deel.

 

Spierklachten en botproblemen voorkomen

Een vitamine D supplement is dus ideaal om een tekort op te vullen aangezien er maar weinig zijn die elke dag vis gaan eten. De zon schijnt natuurlijk ook niet elke dag, zeker niet in de winter. Vitamine D is onmisbaar bij het onttrekken van calcium en fosfor uit voeding. Een tekort aan vitamine D zorgt voor spierklachten en problemen met botten zoals osteoporose. Het is dus belangrijk om problemen voor te zijn en jouw gedrag aan te passen. Het nemen van een vitamine D supplement is dus haast onmisbaar en essentieel voor een gezond vitamine D niveau.
vitamine D supplementMet het gegeven dat maar liefst 90% (!) van de bevolking een vitamine D tekort heeft, zijn er ook veel aanbieders van een vitamine D supplement. Helaas komen hierdoor ook verkeerde vitamine D supplementen op de markt. Een platform waar een veilig en erkend vitamine D supplement besteld kan worden is www.247voedingssupplementen.nl. De producten op deze website zijn gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Onderneem dus op tijd actie en bestel veilig en snel een vitamine D supplement.