Diamanten juwelen

Wat is diamant?

In het Grieks betekent diamant ‘onbreekbaar’. Dit is een goede beschrijving van diamanten aangezien ze het sterkste mineraal op aarde zijn. Ze krassen nauwelijks, breken doen ze ook niet snel. Ze bestaan uit koolstofmoleculen en dat is dan ook de reden dat ze zo sterk zijn. Ze worden meestal kleurloos verkocht, maar bestaan ook meerdere kleuren.

 

De diamant wordt nog met de hand geslepen omdat machines nog niet zo precies zijn. Hierdoor kun je spreken van ambachtelijk werk.

 

Om de kwaliteit te garanderen worden de vier C’s in acht genomen:

 

Cut: slijpvorm

Colour: kleur

Clarity: zuiverheid

Caratweight: karaatsgewicht

 

Diamanten in juwelen

 

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een diamanten juweel van. Zo heb je onder andere de volgende diamanten juwelen:

 

Diamanten armbanden

Diamanten horloges

Diamanten trouwringen

Diamanten verlovingsringen

Diamanten oorbellen

 

Diamanten juwelen: armbanden

Diamanten armbanden zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je de tennisarmband die dun en stijlvol is. Ze zijn uit diamanten opgemaakt en hebben een symmetrisch patroon. Dan is er ook nog de parelarmband die uiteraard uit parels bestaat. Deze armbanden kunnen versiert worden met diamanten. Als laatste heb je de slavenarmband die geheel uit diamanten kunnen bestaan. Het zijn geheel ronde armbanden.

 

Diamanten juwelen: horloges

Diamanten horloges zijn een opvallende verschijning. Ten minste als je kiest voor een horloge die bijna geheel gemaakt is uit diamanten, als er maar een paar diamanten op het horloge zitten vallen ze nauwelijks op. De prijs verschilt natuurlijk wel veel tussen veel of weinig diamanten.

 

Diamanten trouwringen

Bij trouwringen zijn diamanten een veelvoorkomende edelsteen. Diamanten staan niet voor niets voor de liefde. Diamanten trouwringen zijn veelal vergezeld met een witgoud of geelgoud. Ze zijn in matte of glanzende versies beschikbaar.

 

Diamanten juwelen: verlovingsringen

Dan heb je ook nog diamanten verlovingsringen. Hier zijn diamanten ook erg populair bij. Ze worden als ronde en vierkante diamanten het meest voor gebruikt.

 

Diamanten juwelen: oorbellen

Een mooie plaats om diamanten te tonen zijn de oren. Oorbellen met diamanten eraan zijn in grote getallen beschikbaar. Zo heb je diamanten oorstekers, maar ook grote diamanten oorbellen. Als oorpiercing is diamant nauwelijks beschikbaar.