Gefeliciteerd! De verloving is aangekondigd en jullie zijn druk met plannen. De locatie legt de basis voor jullie trouwerij. Er zijn een hoop praktische zaken waar je aan moet denken. Allereerst moet de locatie natuurlijk aansluiten bij het thema van de trouwerij. Zo kunnen trouwlocaties aan het water erg sfeervol zijn! Zien jullie jezelf al staan: met de zon ondergaand en (zeil)bootjes op de achtergrond, terwijl jullie elkaar het ja-woord geven?

Trouwlocaties aan het water – Checklist

Met onderstaande punten zorg jij ervoor dat er niks vergeten wordt. Loop de checklist af en jullie trouwlocatie is gegarandeerd een succes.

  • Is de trouwlocatie officieel aangesteld door de gemeente? Anders zal de huwelijksvoltrekking ergens anders plaats moeten vinden. De trouwtarieven verschillen per gemeente, het is geen gek idee om hier even naar te informeren.
  • Denk na welke sfeer je wil uitstralen. Kies hier de trouwlocatie op uit. Deel de locaties die je interesseren in op budget, sfeer, ligging en uitstraling. Dit maakt het kiezen makkelijker.
  • Hoe goed is de locatie bereikbaar? Komen de meeste mensen met het openbaar vervoer of de auto? In dat laatste geval, zijn er genoeg parkeerplaatsen? Is de locatie toegankelijk voor minder validen? Veel drempeltjes en trapjes zijn niet handig voor rolstoelgebruikers.
  • Zijn de licht- en geluidvoorziening geregeld? Kunnen jullie zelf iemand inhuren of heeft de locatie een vaste installatie? Ook niet onbelangrijk: Tot hoe laat mag er muziek gedraaid worden en wat is het maximaal aantal decibel?
  • Is er een overnachtingsmogelijkheid in de buurt? Als er mensen van ver komen, willen zij misschien graag in de buurt blijven slapen.
  • Ook de catering is een belangrijk onderdeel. Bij een restaurant zal dit geen probleem zijn, maar hoe zit het bij een losse zaal? Zijn er vaste externe partners of kan je zelf een cateraar uitkiezen?

Wil je hulp bij het uitzoeken van trouwlocaties aan het water? Neem een kijkje op de website voor meer informatie.