31 oktober komt het griezelfeest er weer aan. Aangezien het ook in Nederland steeds populairder wordt is het belangrijk om op tijd al na te denken over je kostuum. Elk jaar verkleden veel mensen zich naar actuele thema’s. Zo waren vorig jaar de ebola kostuums erg in trek. Compleet verhuld in beschermende kleding met maskers, duikbrillen en handschoenen gingen mensen de straat op om snoep te verzamelen. Hebben we ook voor dit jaar al wat trends kunnen ontdekken?

Songfestival

Allereerst halen veel mensen hun inspiratie van het songfestival. Trijntje Oosterhuis spande de kroon met haar opvallende outfit en kreeg zelfs een award voor ‘meest lelijke outfit’ van de fans. Haar outfit zal zeker worden nagemaakt met Halloween.

Top Gear

Dit jaar hadden we natuurlijk ook het dramatische afscheid van Jeremy Clarkson bij Top Gear. Hoewel het moeilijk na te maken is zullen mensen zich er misschien toch aan wagen.

Kylie Jenner

De opgespoten lippen van Kylie Jenner zijn dit jaar ook veel onder de aandacht gebracht. De ‘Kylie Jenner challange’ was dan ook een van de favoriete bezigheid van menig tiener. De bedoeling was om met een glas op je lippen zo hard mogelijk te zuigen zodat ze vacuüm werden getrokken. Vervolgens kreeg je even dikke lippen als Kylie. Deze lipjes zullen we waarschijnlijk ook tegenkomen als Halloween entertainment.

Hollywood

Ook films hebben altijd een grote impact op de keuze van het Halloween kostuum. Dit jaar hebben we een paar grote kaskrakers gehad met recent nog ‘Jurassic Park’. Dat dinosaurus kostuum kan dus ook weer uit de kast dit jaar.
Daarnaast kun je natuurlijk altijd nog als je favoriete minion gaan. Deze film gaat in juli in Nederland in première. Ook de nieuwste Avengers film was een groot succes. Niet alleen in de bioscopen, maar hopelijk ook met Halloween.

Met deze kostuums sla je de plank mis

Natuurlijk zijn er ook een aantal kostuums die niet worden aangeraden. Het gaat dan vooral om kostuums die te maken hebben met terreuraanslagen. Denk aan IS kostuums of als piloot van German Wings. Daarnaast is het ook not done om als immigrant te komen. Denk daar dus aan bij het kiezen van je outfit.