Iedereen vind het leuk om prijzen te winnen, want naast het winnen van prijzen is er ook het gevoel van winnen. Vaak is het gevoel van winnen zelfs beter dan de prijs zelf. Op de markten spelen ze dan ook hier handig op in en verkopen ze loten om leuke prijzen te winnen.

Leuke prijzen door verloting

Je kent wel van die open markten die een aantal keer per jaar langs komen. Op de markten word er van alles en nog wat verkocht. Tegenwoordig worden er ook vaak loten verkocht, om het wat gezelliger te maken op het markt. Het trekt meer mensen aan, omdat mensen prijzen kunnen winnen en het word er gezelliger door. De loten worden ook voor maar een paar euro verkocht, zodat het wel leuk blijkt. Natuurlijk word hiermee ook wel winst gemaakt, maar met de winst wordt vaak de kosten van de voorzieningen op de markt gedekt.

Loten kopen

De loten kun je meestal bij de ingang van de markt kopen en soms word het gratis bij een entreebewijs gegeven. De lot wordt uit lotenboekjes geschuurd en er blijft een stukje van de loten achter, waarop dezelfde nummer staat als op jouw lot. Later tijdens de loting, worden de loten uit die stukjes getrokken. De nummer word dan omgeroepen dat op het stukje lot staat en indien dat jouw nummer is, kun je een prijs ophalen. Je moet het lot wel goed bewaren, want je moet dat als bewijs laten zien.

Hoe komen ze aan de loten?

Je vraagt je misschien af hoe de open markten aan de loten komen. De loten maken ze natuurlijk niet zelf. De loten laten ze maken door een drukkerij. Ze geven door wat ze allemaal op de loten willen hebben. De drukkerij zorgt dan voor een goede afhandeling en print de lotenboekjes. Ze kunnen tevens ook kiezen voor zwarwit of kleur loten. Wil je meer informatie over loten? Bezoek dan eens www.loten-drukken.nl