Hoe heerlijk is het als je overal waar je gaat en staat een kussen tot je beschikking hebt? Moet je lang in de bus of trein zitten, dan kun je snel een uiltje knappen zonder dat je nekpijn krijgt. Ook mensen die vaak onderweg zijn met het vliegtuig zullen regelmatig een goed kussen missen. Voor Belgen is dit nu verleden tijd met de ‘Ostrich Pillow’, ook wel het ‘Struisvogelkussen’ genoemd. Voel je je ogen dichtvallen tijdens een college of bij je schoonouders, dan tover je binnen de kortste keren je hoofd om tot hoofdkussen. Het zijn misschien geen design kussens, maar wat een uitvinding!

Gaten

Het kussen is heel makkelijk mee te nemen door zijn omvang. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit, maar niemand weet dat jij het bent. Je trekt het kussen namelijk helemaal over je hoofd. Je hoeft niet bang te zijn om te stikken, want er zit een opening in voor je neus en mond. Hierdoor kun je gewoon ademen en ook je handjes blijven heerlijk warm door de openingen aan de zijkanten.

Crowdfunding-actie

De productie van de Ostrich Pillow is niet zomaar op gang gekomen. Het is natuurlijk wel een beetje een vreemd gezicht als iemand in de trein zit met zijn hoofd en handen in een kussen. Daarom hebben de bedenkers van het vreemde kussen een crowdfunding-actie op touw gezet. Dat houdt in dat mensen die geïnteresseerd zijn in het innovatieve kussen deze alvast kunnen reserveren door vooruit te betalen. Wanneer er voldoende geld binnen is gehaald door de voorverkoop kan de productie hiervan gestart worden. Dit was gelukkig zeer succesvol voor het bedrijf achter de bijzondere nekkussens. Aan het eind van 2012 is de crowdfunding opgestart en nu twee jaar later lijkt het erop dat de Ostrich Pillow wereldwijd populair aan het worden is. De gedachte achter het kussen is om de reiziger een micro-omgeving te laten beleven zodat men beter de slaap kan vatten tijdens het reizen.

België

In Nederland kun je nog niet terecht voor het kussen, maar bij onze zuiderburen de Belgen is de Ostrich Pillow wel te koop bij Connections.