Vrijwel dagelijks verschijnen er weer berichten in de krant en op het journaal over inbraken. Om je een beetje veilig te voelen moeten er steeds meer preventie maatregelen genomen worden. Meestal gaat het om bepaalde wijken met inbraakgolven. Wanneer je in zo een wijk woont dan voel je je al helemaal niet veilig. Verhuizen zit er vaak ook niet in, je moet dus extra beveiligingsmaatregelen nemen voor je eigen veiligheid en die van je huis.

Om met een gerust hart te bed te kunnen gaan, of het huis te verlaten, is het ten eerste belangrijk om goede sloten te hebben. Gebruik voor de deuren geen sloten waarvan de cilinder uitsteekt, of een beslag dat vastzit met schroeven aan de buitenzijde. Dit maakt het voor de inbrekers erg gemakkelijk om de sloten los te schroeven en te kraken. Daarnaast is het ook verstandig om gebruik te maken van een raamsluiting. Zo zijn de ramen vrijwel niet te forceren en kunnen de inbrekers enkel binnen komen door het raam te breken. Een raam breken maakt veel lawaai, grote kans dus dat de inbreker het opgeeft en uw huis voorbij loopt.

Bewakingscamera’s zijn ook een veilige manier van beveiliging. De camera’s zijn zowel binnen- als buitenhuis te plaatsen. Door ze onopvallend te plaatsen worden ze niet ontdekt en uitgeschakeld door de criminelen. Bij bewegingsdetectie zullen de camera’s geactiveerd worden en de inbrekers op heterdaad vast kunnen leggen. Een camera in het zicht kan ook inbrekers afschrikken.

Dankzij alle nieuwe technologieën is het nu ook mogelijk om uw camerabeelden van afstand te bekijken. Zo kunt u via uw smartphone volgen wat er in huis gebeurd. De beveiligingscamera zou een melding kunnen geven wanneer er iets wordt gedetecteerd. Wanneer nodig kan er contact opgenomen worden met de politie zodat deze op tijd ter plaatsen zijn.