Er zijn mensen die het na hun afstuderen niet zien zitten om te werken voor een baas en zelf erg ambitieus en ondernemend zijn. Deze mensen beginnen een eigen onderneming. Dit is iets wat veel voordelen heeft maar ook erg veel risico’s met zich meebrengt. Zo vinden veel ondernemers het een voordeel dat ze eigen baas zijn en natuurlijk de hetgeen wat overblijft van de omzet ook echt voor hun zelf is. Toch zijn er ook een aantal risico’s bij ondernemen, zo bestaan ruim meer dan de helft van de eigen ondernemingen binnen vijf jaar niet meer omdat het idee uiteindelijk niet genoeg klanten en dus inkomen heeft opgeleverd. Een ander risico is dat je altijd eindverantwoordelijke bent en je hiermee moet kunnen omgaan.

 

Een eigen kantoorpand

 

Wanneer je een eigen onderneming hebt die succesvol is en dus blijft doorgroeien dan hoort hier natuurlijk een fatsoenlijke werkplek bij. Wanneer jouw onderneming zulke groei doormaakt dat het op een gegeven moment toch echt tijd wordt om personeel aan te nemen, moet je op zoek naar een kantoorpand. Nu is het natuurlijk het meest verstandig om op zoek te gaan naar een al bestaand kantoorpand in plaats van er één te bouwen wat je veel in de kosten zou gaan schelen. Een kantoorpand huren is dan ook het meest logisch omdat wanneer je echt door blijft groeien de kans bestaat dat je uiteindelijk weer naar een groter pand zal moeten.

 

Kantoorpand eigen maken

 

Het is natuurlijk belangrijk dat je het kantoorpand ook echt eigen maakt dus het hetzelfde uitstraalt wat je bedrijf ook wilt uitstralen. Je wilt dat mensen binnen komen en meteen denken dat dit pand inderdaad past bij het imago van jouw bedrijf. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je werkruimte creëert waarin je het prettigst werkt. Met bijvoorbeeld een nivelleersysteem vloer leg je gemakkelijk een nieuwe vloer erin.