Heb jij wel eens van Douglas hout gehoord? Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar. Deze spar vind je voornamelijk terug in West-Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland. De Douglas spar is ook terug te vinden in Nederland. Douglas hout is erg populair en kent vele toepassingen. Ben jij benieuwd hoe je het hout moet behandelen en wat je er allemaal mee kunt doen? Lees dit blogje dan snel verder! Ik breng je graag op nieuwe ideeën!

Wist je dat…
je Douglas hout zowel voor binnen als buiten kunt gebruiken? och zie je dat deze houtsoort meer buiten wordt toegepast. Waar behandel je Douglas hout eigenlijk mee? Allereerst is het eigenlijk de vraag of je Douglas hout wel moet behandeld. Douglas hout kun je namelijk ook goed buiten gebruiken zonder te behandelen. Het hout zal door de weersomstandigheden wel veranderen, maar dit is zeker niet lelijk.

Wel of niet behandelen?

Het is dus niet nodig om het hout te behandelen, maar in sommige gevallen kun je er wel voor kiezen. Wil je bijvoorbeeld de levensduur van het hout verlengen? Behandel het hout dan wel. Je kunt hiervoor een geschikte nanocoating gebruiken.

De toepassingen van Douglas hout

Je hebt net al gelezen dat Douglas hout erg populair is! Dit zie je vooral terug in de vele tuinen. Zo zijn er heel wat schuttingen, vlonders, overkappingen en meubels van Douglas hout gemaakt. Het materiaal is erg duurzaam en het prijskaartje is ook niet mis! Ook kun je ervoor kiezen om het hout te schilderen. Geef bijvoorbeeld een tuinhek een andere kleur dan de schutting en laat de tuinhek opvallen! Je zult al snel zien dat de uitstraling van jouw tuin aanzienlijk verandert.

Douglas hout kopen?

Benieuwd waar Douglas hout te koop is? Neem dan een kijkje op de website van Hout en steenhandel Kortenhoef. Hier kun je terecht voor alles voor je tuin, waaronder het hout voor een prachtige nieuwe schutting!