Degene die een vakantie hebben geboekt, zullen het volgende gevoel zeker herkennen. Je leeft naar het moment toe en hebt écht zin om op vakantie te gaan. Het enige waar je tegenop ziet is het inpakken van de bagage. Wat neem je allemaal mee? En gaat het passen in één koffer of tas? Ook betalen voor overgewicht kan je humeur flink verpesten en is geen goed begin van de vakantie.

Om je te helpen bij het inpakken van je Tumi koffer hebben we een aantal tips voor je klaarstaan. Het kan allereerst schelen om de keuze te maken voor een tas of een koffer. Omdat een tas vrij flexibel is, ontstaat er veel ruimte om nog spullen in te stoppen. Het is wel aan te raden om te kijken naar welke bestemmingen je gaat. Op goede wegen is een koffer met wielen natuurlijk ideaal. Als je veel heen en weer reist en de straten slecht zijn, kun je wellicht beter een Tumi tas tillen.

Tips: kleding en schoeisel

Zorg voor enkele setjes kleding (genoeg voor een paar dagen) maar neem niet je hele kledingkast mee. Het is dan verstandiger om wasmiddel mee te nemen zodat je daar kleding kunt wassen. Je doet er goed aan om kledij netjes op te vouwen, want dat scheelt veel ruimte. Een goede tip om gewicht te besparen is het thuislaten van schoenen. Een of twee paar is voldoende.

Tips: drogisterijartikelen

Als je niet al te lang weg gaat, is het verstandig om kleinere verpakkingen mee te nemen. Laat de grote flessen shampoo en douchegel thuis maar koop een ‘mini’ reisverpakking. Denk je hier niet genoeg aan te hebben, zorg dan voor een halfgevulde normale fles. Ook is het niet verstandig om een klein EHBO kitje aan te leggen zoals ibuprofen, wat verband, pleisters en jodium.