Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe woning gekocht. Maar wat zou jij er graag je eigen twist aan willen geven. Een verbouwing is dé oplossing om een uniek huis te creëren geheel naar jouw smaak. Toch zijn er ook enkele zaken waar je goed rekening mee moet houden. Welke? Dat lees je in deze blog.

Houd goed rekening met alle kosten

Voordat je begint aan een omvangrijke verbouwing is het van belang dat je voldoende te besteden hebt. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk komt het vaak voor dat er een hoop onvoorziene kosten bijkomen. Bedenk goed wat jij kan bekostigen en of er een eventuele hypotheek nodig is. Daarbij moet je ook rekening houden met onverwachte kosten. Bespreek met professionals welke kosten er allemaal komen kijken bij een verbouwing. Hierbij kun je denken aan kosten voor de vergunningen, sloopkosten, bouwkosten, materiaalkosten en kosten voor de inrichting natuurlijk.

Maak een goede planning

Een verbouwing valt en staat met het hebben van een goede planning. Bedenk dat alle stappen in het proces veel tijd kosten. Soms meer tijd dan je eigenlijk hebt. Het is raadzaam om de verbouwing in fases op te delen. Te beginnen met alle aanvragen en vergunningen, daarna de sloopkosten en zo ga je steeds een stapje dieper in de verbouwing. Zorg ook voor extra buffers in tijd. Zo kun je eventuele vertragingen opvangen.

Schakel een professioneel sloopbedrijf in

Bij een omvangrijke verbouwing kun je bijna niet om het slopen heen. Dit is een moeilijke klus wat veel kennis vereist. Schakel daarom altijd een professioneel sloopbedrijf in om ruimtes te slopen. Dit is het begin van je verbouwing. Want je dient natuurlijk eerst alles te slopen Als dit gelijk soepel en snel verloopt, kan er worden begonnen met de verbouwing.

Denk ook goed na over eventuele energiebesparingen

Ga jij je woning verbouwingen om er jarenlang van te genieten? Denk dan ook eens aan de energiekosten. Kun jij investeringen doen om later van te kunnen profiteren? Bespreek dit vooraf duidelijk met professionals, voordat je begint met de verbouwing.