Het Omega horloge speedmaster als eerste op de maan

21 juli 1969, de astronauten Neil Armstrong en Edwin Aldrin reizen met ruimtevoertuig Apollo naar de maan, het waren de eerste mensen die een voet zette op de maan. Het was heel bijzonder dat er mensen op de maan konden komen, maar wat natuurlijk ook bijzonder was, is dat de astronauten het Omega horloge Speedmaster om hadden. Het horloge was het beste getest, het kon tegen hitte, kou, schokken, acceleratie, hoge druk, trillingen en andere invloeden. Bij de mislukte Apollo-13 in 1970 moesten de astronauten de raketten van hun capsule exact 14 seconden lang ontsteken om op de juiste koers te komen. De bemanning gebruikten toen zelfs het Omega horloge Speedmaster om de exacte 14 seconden te meten, waar hun leven van afhing. Dus eigenlijk heeft het Omega horloge Speedmaster meegeholpen hun leven te redden, om weer veilig op de aarde te landen.

Het merk Omega is opgericht door de toen 23-jaar oude Louis Brandt in Zwitserland. Louis reisde heel Europa door, om zijn horloges te verkopen. Omega horloges hebben al veel hoogtepunten meegemaakt, zo hadden de SS-soldaten een speciaal ontworpen horloge bij zich, en bij de olympische spelen waren de horloges ook aanwezig, veel bekendheden dragen ook een Omega horloge, maar natuurlijk met het hoogtepunt het horloge Speedmaster. Omega is in deze tijd nog steeds groot in de horloge markt, ze behoren tot de vijf beste Zwitserse horlogemerken, de fabrikant staat bekend om zijn betrouwbaarheid en functionaliteit. Er is tegenwoordig nog steeds een groot assortiment aan horloges, je kan kiezen wat bij jou past, een stoer of juist een heel net, een groot of een klein horloge.

De Omega horloges zijn te koop bij Juwelier van Willegen, de winkel is gevestigd in Den Haag. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op de website, waar het assortiment staat weergegeven. De horloges zijn ook te bestellen in de webshop!