Als bedrijf op een beurs staan kost geld. Om dit geld terug te verdienen dien je dus zoveel mogelijk potentiële klanten te spreken op een beurs. Dit valt echter niet altijd mee. Daarom geven we in dit artikel tips om als bedrijf succesvoller te zijn op een beurs!

 

Tip 1: Een hologram

Een hologram geeft een 3D beeld weer. Hiermee kun je dus een levensechte video afspelen. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof er een echte auto voorbij komt rijden. Je ziet hologrammen op steeds meer plekken terug. Bijvoorbeeld bij optredens en open dagen. Ook voor op een beurs is een hologram een echte blikvanger. Laat bijvoorbeeld je bedrijfslogo in 3D afspelen. Je valt op deze manier erg op, en zult dus veel mensen naar je stand lokken. Al komen mensen enkel maar even om te kijken naar het hologram. Geeft jou weer een mogelijkheid om een gesprekje aan te knopen met potentiële klanten! Voor een hologram op maat voor jouw bedrijf kun je terecht bij Media Hologram.

 

Tip 2: Je kleding

Veel mensen die op een beurs staan trekken gewoon wat willekeurige nette kleding aan. Wanneer je echt representatief over wilt komen, is het echter een beter idee om je kleding goed af te stemmen. Is je bedrijf erg formeel, trek dan formele kleding aan. Is je bedrijf echter heel informeel, ga dan niet in een driedelig pak staan. Denk ook aan de kleuren. Is het bedrijfslogo bijvoorbeeld lichtblauw, doe dan een lichtblauw blousje aan. Sta je met meerdere personen van je bedrijf op de beurs, zorg dan ook dat je hetzelfde gekleed bent. Voorkom dat de ene persoon heel netjes gekleed is, en ander heel casual. 

 

Tip 3: Een presentatie filmpje

Wanneer je op een beurs staat wil je je informatie overbrengen op zoveel mogelijk mensen. Daarom is het een goed idee om een presentatie filmpje te maken, waarin kort wat over je bedrijf wordt verteld. Laat deze vervolgens herhaaldelijk afspelen op een tv scherm bij je beursstand. Zorg dat dit filmpje niet te lang duurt, omdat mensen anders de aandacht verliezen. Op deze manier kun je de belangrijkste informatie overbrengen op bezoekers, ook als je niet de gelegenheid hebt om iedereen persoonlijk te woord te staan.