De bouwsector is een van de belangrijkste én populairste in de huidige maatschappij, zoveel is zeker. Opleidingen voor specialisaties in die branche zijn dan ook erg populair, en steeds meer mensen beseffen wat een job in de bouw zoal te bieden heeft. En van de belangrijkste specialisaties in de bouw is metselaar en dat heeft verschillende redenen.

Wat kan je nu verwachten als je een opleiding metselaar volgt? Het volgende overzicht geeft wat meer duidelijkheid over wat zo’n opleiding inhoudt!

Een opleiding metselaar is ongetwijfeld de beste manier om over alle vaardigheden en kennis te beschikken, die je in staat stellen het beste uit je carrière te halen. Dit is wat je van zo’n opleiding kan verwachten:

 

De juiste metseltechnieken leren

Het spreekt voor zich dat metseltechnieken essentieel zijn om goed met mortel en specie te kunnen werken. De metselaar plaatst stenen op elkaar, als fundament voor een ruimte in een woning of pand, maar die basis kan enkel betrouwbaar zijn als er juist met de nodige materialen wordt gewerkt. Tijdens een opleiding leer je dat dan ook!

 

Logisch inzicht verwerven

Een metselaar moet echter niet zomaar stenen op elkaar kunnen plaatsen – er komt ook heel wat precisiewerk in wiskundig inzicht bij kijken. Vaak moet er erg nauwkeurig worden gewerkt teneinde een resultaat te verkrijgen dat zowel duurzaam als stevig is, én daarbij mooi oogt. Daarvoor is een opleiding natuurlijk essentieel; het theoretische gedeelte van zo’n opleiding geeft je alle nodige kennis om elk werk tot een goed einde te brengen!

 

Het juist gebruiken van gereedschap

Zoals dat bij elke vakman het geval is kan een goede metselaar niet zonder gereedschap. Deze specialist maakt gebruik van tal van tools, waaronder een metseltroffel om de specie over een oppervlak open te strijken, en een sabel om stenen te hakken en te bewerken. Deze en nog veel meer gereedschap moeten gewoon tot de gereedschapskist van de metselaar behoren.

 

Heel wat werkmogelijkheden

Ten slotte kan je, als je een opleiding volgt, rekenen op heel wat mogelijkheden op het vlak van werk. Hoewel dit natuurlijk geen concrete kennis of vaardigheid is, geeft het afronden van je opleiding je wel degelijk de kans op beter en méér werk tegen een beter loon. En dat is van groot belang als je op de lange termijn carrière wil maken met iets dat je graag doet!