De rijlessen bij een rijschool in Alphen aan den Rijn zijn gebaseerd op voertuigen die op de openbare weg rijden. Van het rijden met scooters en auto’s tot rijden met aan aanhangers en in vrachtwagens; alles is mogelijk. Je begint met het halen van een scooterrijbewijs en anders met het halen van rijbewijs B (autorijbewijs) of een motorrijbewijs. Vanuit daar kan je verder leren en voor het besturen van andere voertuigen ook nog je rijbewijs halen. Je kan zelfs een opleiding volgen om zelf rijinstructeur te worden, hoe cool is dat?

Extra snel je rijbewijs? Volg een spoedcursus!

Een spoedcursus bij een rijschool in Alphen aan den Rijn bestaat uit verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen om jouw theoriecursus binnen twee dagen te halen met een intensieve training. Je leert dan in twee dagen tijd alles over het theorie-examen. Vervolgens plan je zelf jouw examendatum in en is jouw slagingskans aanzienlijk groter.

Ook voor rijles zijn er spoedcursussen mogelijk. Gewoonlijk les je 1 á 2 keer per week, maar als jij sneller je rijbewijs wilt halen of hier meer tijd voor hebt, kan je kiezen voor een spoedcursus. Dit kan zijn:

  • 10-daagse cursus
  • 4-weekse cursus
  • 10-weeekse cursus
  • 15-weekse cursus

Hiermee kan je starten zodra jij je theorie-examen hebt gehaald. Na twee proeflessen, volg je de rijopleiding.

Vooraf wordt er ook een Tussentijdse Toets gepland bij het CBR. Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen.

Rijbewijs afhalen

Rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Helaas zal je nog een paar dagen moeten wachten voordat je mag rijden. Veel mensen denken dat ze gelijk na het behalen van hun rijbewijs ze gelijk mogen rijden, zonder het rijbewijs daadwerkelijk bij het gemeentehuis te hebben opgehaald. Dit mag helaas niet.

Je moet je rijbewijs bij de gemeente zelf aanvragen en zelf ophalen. Vaak kun je hiervoor online een afspraak maken, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Het rijbewijs ligt meestal 5 tot 6 werkdagen na de aanvraag voor je klaar. Het is wel mogelijk om je rijbewijs tegen betaling met spoed aan te vragen. In dit geval kan je het rijbewijs de volgende werkdag ophalen. Neem bij het aanvragen van je rijbewijs en het afhalen hiervan altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Ben je enthousiast geworden en wil je direct beginnen met het halen van je rijbewijs? Neem dan contact met ons op!