Hoe een evenement organiseren?

Het organiseren van een event, daar komt heel wat bij kijken. Het vraagt veel tijd en energie. Je kan al snel door het bos de bomen niet meer zien. Gelukkig vind je bij Kinepolis Business de perfecte oplossing. We stellen je graag twee tools voor die je leven een pak makkelijker maken, namelijk: een lijstje van vijf nuttige eventapps én onze overzichtelijke checklist.

5 handige eventapps

Ja hoor, je leest het goed, er zijn maar liefst vijf apps die je een hele hoop werk besparen bij het organiseren van je event. De apps die we uitgebreider bespreken in dit overzicht zijn:

  • De award winning applicatie Eventbase, een manusje van alles;
  • Creatieve inspiratie dankzij de ideeëncatalogus Pinterest;
  • Altijd een correcte weerman bij de hand met WeatherPro;
  • Een overzichtelijke bundeling van al je sociale kanalen met Hootsuite;
  • Al het nieuws over een door jou gekozen topic in een nuttige nieuwsfeed met News Pro.

Een evenement organiseren, hoe begin je eraan?

Zoals eerder al gezegd, kruipt er erg veel werk in het organiseren van een evenement. Denk maar aan eventuele audiovisuele technieken of het decoreren van je zaal, het vinden van een goede cateringpartner, misschien een interessante gastspreker inhuren? Noem maar op, de lijst van al je to do’s is vaak eindeloos. Gelukkig biedt Kinepolis Business je hiervoor de oplossing. In een overzichtelijk stappenplan brengen we alles in kaart dat je zeker niet mag vergeten bij het organiseren van je event.

Onze duidelijke checklist

In een chronologisch overzicht sommen we alle ‘te ondernemen acties’ kort op in een duidelijke tijdlijn. Zoals bijvoorbeeld hoe lang op voorhand je het financiële plaatje moet afkloppen, je doelstellingen moet bepalen, sponsors moet zoeken of je uitnodigingen moet versturen. Benieuwd naar de andere belangrijke to do’s? Jouw toekomstig event is een gegarandeerd succes met deze handige checklist.