Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekeken naar voedingssupplementen. Dit komt mede dankzij de groei in de fitnessindustrie. Veel mensen vinden het belangrijk om er goed uit te zien en willen met hulp van voedingssupplementen spieren kweken of afvallen. Voedingssupplementen zijn er in verschillende vormen poeder, vloeibaar of meestal een tablet. In een voedingssupplement zitten vitaminen en mineralen, dit zijn gezonde stoffen die mensen nodig hebben. Je neemt ze in naast je normale voeding. In een voedingssupplement bevat één voedingstof of het is gecombineerd met verschillende voedingsstoffen. Steeds meer mensen gebruiken voedingssupplementen of vitaminesupplementen. Voedingssupplementen zijn in Nederland op verschillende manieren te koop!

Waar kan ik voedingssupplementen voor gebruiken?

Er zijn veel verschillende reden waarom je voedingssupplementen zou kunnen nemen. Veel mensen gebruiken voedingssupplementen om te kort aan vitamines en mineralen te voorkomen. Want de meeste mensen lukt het niet om elke dag gezond en gevarieerd te eten. Ook wordt het door mensen gebruikt omdat ze bepaald eten niet lusten of niet eten. Dit kan zijn doordat ze een dieet volgen of omdat ze geen honger hebben. Voedingssupplementen worden ook gebruikt door mensen die op een dag meer bepaalde stoffen nodig hebben dan andere mensen. Er zijn een paar groepen mensen die supplementen echt gebruiken als extra omdat ze anders tekorten hebben. Denk bijvoorbeeld aan baby’s, kinderen, ouderen maar ook zwangere vrouwen want een zwangerschap vergt veel energie.

Een veel gestelde vraag is of de voedingssupplementen schadelijk kunnen. Over het algemeen hoeft u niet bang te zijn want als u teveel voedingstoffen inneemt plas je deze van zelf weer uit. Maar u moet er op letten dat sommige ingrediënten er wel voor kunnen zorgen dat u gezondheidsklachten kunt krijgen. Bent u benieuwd wat voedingssupplementen voor u kunnen beteken? Ga dan naar onze site en kom alles te weten over voedingssupplementen. Ook voor professioneel advies kun u altijd terecht op de site!