De geschiedenis over sexspeeltjes

Het hebben van  sexspeeltjes is net eender als het bezitten van een fiks gevulde ijskast. In feite is het iets dat iedereen zou moeten hebben.

Huidig

Net als bij de vibo en de cockringverschilde het gebruik en de acceptatie van de sexspeeltje per periode en regio. Zodoende was het hebben van een dildoin huis voor de jaren ’20 van de vorige periode heel gewoon. Ze werden geacht ‘hysterische dames’ van hun ‘opgespaarde zaad’ af te helpen. Later rustte er decennialang een taboe op sex speeltjes, die hoofdzakelijk met de pornografie-fabriek geassocieerd werden. Sedert de jaren ’60 nam het aanwenden alweer toe. De techniek achter de speeltjes verbeterde en splinternieuwe materialen deden hun intrede. In heel wat landen zijn seksspeeltjes ongebreideld leverbaar, met name in het Westen, ofschoon Alabama als enige Amerikaanse natie de verkoop van de vibrator nog verbiedt.

Baten van sexspeeltjes

Bij het gebruik van een sextoy gaat het er niet alleen om iets nieuws te proberen. Verder is het een belangrijk hulpmiddel om veel meer over je eigen anatomie te leren. Daarnaast heeft masturbatie veel voordelen voor de algehele gezondheid. Voor kerels kan het het risico op prostaatkanker verlagen, en voor dames, kan het lichaamspijn en menstruatiekrampen illumineren. Ook zijn de voordelen van seksspeeltjes geheel niet uitsluitend begrensd tot het solo aanwenden, maar zijn ze heerlijk om nieuw leven in je verhouding te brengen. Ze kunnen het allemaal nogmaals wat spannender maken.

Je hoeft tegenwoordig trouwens niet bevreesd te zijn dat het sexspeelgoedje van jouw voorkeur niet leverbaar is. Sterker nog, door het enorme aanbod aangaande alleen al dildo’s kun je dikwijls al door de bomen het woud bijna niet meer bekijken. Kies jij bijvoorbeeld voor een klein geschapen dildo, een omvangrijk exemplaar of een metalen dildo of dubbele vibrator voor double aanwending? Op deze webshop vind je in elk geval genoeg info om hier een correcte sortering in te maken!

Alhoewel de dildo vooral geassocieerd wordt versus de geëmancipeerde vrouw van de 20e en 21e eeuw gaat het speelwaar al heel wat langer mee. Al sinds de oudheid worden allerlei voorwerpen gebruikt voor sexgerelateerde doelen. Vermoedelijk bestonden vibrators zelfs al in de prehistorie, alhoewel dat lastig hard te maken is door de afwezigheid van schriftelijke bronnen. Bekende auteurs als Aristophanes en Shakespeare noemen het penisvormige speeltje.

Erotischehulpmiddelen vroeger en tegenwoordig

Wanneer het gaat over kwebbelen betreffende gemeenschap doen wij dat onverholen met onze vrienden. Wij hebben het over met wie we het doen, hoe we het verrichten en hoe frequent we het uitvoeren. Er is ook een belangrijk aspect betreffende ons seksleven waar we nauwelijks altijd sufficiënt zorg aan spenderen – namelijk het hebben van sexspeeltjes. Eigenlijk zou elke volwassene verplicht de trotse eigenaar van een sextoy moeten zijn.

Het verleden aangaande sexspeeltjes

 

Het gebruiken van seksspeeltjes is niks nieuw. Het eerste geregistreerde inzet ervan gaat zelfs al volledig terug tot in het oude Griekenland. Desalniettemin aanschouwen we zelfs in 2017 nog steeds geen seksspeeltjes in alle riante winkelcentra en leveren alleen erotische winkels het aan. Ondanks de groeiende openheid van de samenleving omtrent het spreken over seks en masturbatieword die opinie niet altijd omarmd door fabrikanten. Ironisch genoeg schijnen die alsmaar regressiever te worden wat het aanbieden van sextoys betreft. Net nu de samenleving het taboe rond seks begint te doorbreken, schijnen de meeste handelaren het de rug toe te keren.

Uitgebreide voorlichting over de geschiedenis en het ontstaan van sextoys vind je ook op de Wikipedia website voor seksspeeltjes.

Wegens de beroemdheid van shows zoals Sex And The City zijn sexspeelgoed volgroeid tot een deel van onze populaire cultuur. Ze zijn genormaliseerd en toegankelijker geworden voor een groter publiek dat er alsnog geheel niet eerder over heeft nagedacht. Laten we bovendien niet overslaan hoe gemakkelijk en discreet het online shoppen de dag van vandaag is geworden, daar zijn de sexspeeltjesop sextoysforfun.nl allicht een mooi toonbeeld van.