Het horloge is een belangrijk onderdeel om uw outfit compleet te maken. De zoektocht naar een geschikt horloge kan dan ook lastig zijn. Gelukkig zijn er de Longines horloges, deze maken uw look helemaal af.

Geschiedenis

Longines is een Zwitsers horlogemerk dat haar oorsprong vindt in 1832. In dit jaar begint Auguste Agassiz zijn bedrijf in St-Imier. In 1866 koopt de neef van Agassiz, Enest Francillon, twee stukken grond in St-Imier die bekend staan als ‘Les Longines’. Hier werd de eerste steen gelegd voor de fabriek, die er tot de dag van vandaag nog steeds vol trots staat.

Vandaag de dag is Longines onderdeel van de Swatch Group. In de productie van de horloges staan drie eigenschappen centraal: Watch making tradition, Elegance en Sport. Alle drie de eigenschappen zijn terug te vinden in een eigen collectie.

Longines collectie

Het merk heeft een uitgebreide collectie. Ontdek een greep uit het assortiment van de Zwitserse horlogefabrikant.

Elegance

De Elegance collectie bestaat uit horloges met een vierkante en ronde wijzerplaat. Zoals de naam al zegt hebben de horloges een elegante en tijdloze uitstraling. De strakke lijnen zijn typisch aan de horloges van Longines.

Watchmaking Tradition

In de Watchmaking Tradition vindt u horloges met compleet eigen uitstraling. De collectie bestaat uit uurwerken met leren horlogebanden of horlogebanden van staal. Sommige horloges zijn verfraaid met gouden details.

Sport

De Sport collectie van Longines bestaat uit Quartz en automatische uurwerken. De stalen behuizing geeft de horloges een sportief uiterlijk. De wijzerplaat is zwart of blauw, wat mooi afsteekt tegen de behuizing.

Equestrian

Met de Equestrian horloges brengt Longines een ode aan de ruitersport. Het merk sponsort al jaren paardenwedstrijden. Met de Equestrian collectie wil het merk haar passie voor de ruitersport aantonen.

Heritage

De Heritage collectie staat voor de rijke geschiedenis van de horlogefabrikant. De klassieke eerste horloges zijn ondergebracht in een nieuw jasje.