In de huidige samenleving hechten Nederlanders steeds meer aan duurzame producten. Dit zien we niet alleen terug in voedsel maar ook in andere sectoren, zoals in de autobranche en bouwsector. Mensen worden om de haverklap bewust gemaakt hoe belangrijk het is om duurzaam om te gaan met de wereld en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Jaren geleden moesten de meeste Nederlanders niets weten van Fair Trade producten, elektrische auto’s of natuurlijke bouwmaterialen. Dat is vandaag de dag wel anders we worden met zijn alleen steeds bewuster, want we willen ook dat onze kinderen nog kunnen genieten van de mooie wereld waarop wij leven.

Van broodjes tot aan een huis, alles word duurzaam

In de supermarkt worden steeds meer Fair Trade producten aangeboden of producten die duurzaam verbouwd zijn. Auto’s worden steeds schoner en eindelijk is de elektrische auto ook intrek nu er meerdere modellen op de markt zijn gekomen. In de bouwsector wordt al langer geopperd om duurzaam te bouwen maar dit kwam nooit echt van de grond omdat er aan duurzaam bouwen ook een prijskaartje hangt. Vanaf dit jaar zal er veel verandering komen in hetgeen, niet omdat de overheid subsidies geeft om duurzaam te bouwen maar door de invoering van een energielabel voor woningen.

Rood, groen of oranje energielabel voor je woning

De energielabel woningen laten huiseigenaren inzien hoe energiezuinig de woning of kantoorpand daadwerkelijk is. Niemand zit te wachten op een huis met een rood label want dan betekend dat het huis niet voldoet aan de huidige eisen. Daar in tegen zitten mensen die een huis willen kopen wel met smart te kijken naar een woning die een groen energielabel heeft. De voorlopige energielabels voor woningen worden aan de hand van het bouwjaar van de woning afgegeven. Als huiseigenaar kun je bezwaar maken tegen het afgegeven energielabel maar voldoet je woning echt niet aan de energie-eisen dan kun je ook geld investeren in de woning en er voor zorgen dat ook jouw huis een groen energielabel krijgt.

Natuurlijke bouwmaterialen zijn duurzaam en leveren je een groen energielabel op

Met natuurlijke bouwmaterialen kun je de woning goed isoleren en dat zorgt ervoor dat de woning een stuk energiezuiniger zal zijn. Maar wil je een groen energielabel voor je woning dan moet je ervoor zorgen dat alle punten voor het krijgen van een groen energielabel voldoen aan de gestelde eisen. Met een investering in natuurlijke bouwmaterialen weet je ten eerste zeker dat je duurzaam bezig bent en ten tweede is het groene energielabel voor woningen binnen handbereik.

Meer lezen over duurzame bouwmaterialen? Kijk op http://www.technostuc.nl/