Onder particuliere airhockey tafels wordt verstaan de tafels die je zelf kan kopen voor in huis. Veel van deze tafels zijn gericht op kinderen, omdat die het spel leuk vinden om te spelen. Hierdoor zijn deze tafels vaak kleiner dan de gemiddelde tafel die in een speelhal staat. Dit is doordat kinderen niet perse een grote tafel nodig hebben om plezier te hebben en omdat een grote tafel al snel erg duur is. In dit artikel lees je alles over particuliere airhockey tafels verkrijgbaar bij www.airhockeyland.nl.

Soorten en maten

Particuliere airhockey tafels zijn er in veel verschillende soorten, van kleine airhockey tafels die je op een andere tafel neer kan zetten en makkelijk mee kan nemen tot combi tafels die niet alleen bestaan uit een airhockey tafel, maar bijvoorbeeld ook uit een pooltafel. Ook zijn veel particuliere tafels zo gemaakt dat ze makkelijk op te bergen zijn. Dit komt doordat ze meestal opklapbaar zijn en dus makkelijk ergens achter te zetten.

Stijl en kleuren

De airhockey tafels zijn te krijgen in vele verschillende soorten kleuren en ook vele verschillende soorten stijlen. Zo zijn er naast de standaard airhockeytafels, die gemaakt zijn van kunststof, ook bijvoorbeeld tafels die gemaakt zijn van hout. De standaard tafels hebben een rechthoekig oppervlakte, vaak met afgeronde hoeken op het speelveld, met daaronder rechte poten. Er zijn ook andere tafels, die bijvoorbeeld meer ovaal zijn en er zijn ook tafels met speciale soorten poten, bijvoorbeeld met schuine poten.

Speelvlak

Bij veel van de tafels ziet het speeloppervlak er net zo uit als de vloer bij ijshockey. Dit betekend een witte ondervloer, wat er net zo uit ziet als ijs en daarop rode lijnen om het speelveld duidelijk te markeren. Soms wordt hiervan afgeweken, daardoor zijn er ook vele andere speeloppervlaktes beschikbaar. Zo zijn er ook tafels met moderne zwart grijze oppervlaktes, waardoor het speelveld er meer uit komt te zien alsof het een soort computerspel is.

Punten

Er zijn tafels, die voor het bijhouden van de punten die tijdens het spel gescoord worden een speciaal apparaatje hebben. Dit apparaatje zit aan de zijkant van de airhockey tafel en daarop kan je de punten optellen, met een digitaal scherm om makkelijk te zien hoeveel punten iedere speler heeft.