Er zijn 5 typen drones

Drones worden al jarenlang gemaakt voor meestal militaire en overheids doeleinden. Je kunt drones in 5 typen categoriseren:

  • De laagvliegende drones werden ingezet om een gedetailleerd inzicht te krijgen in een plaatselijke situatie;
  • Kamikaze drones die als doel hadden om naar een target te vliegen om daar iets tot ontploffing te brengen;
  • Drones voor grote hoogten die werden gebruikt om bijvoorbeeld een onbekend gebied in kaart te brengen;
  • Achtervolgings drones voor bewegende targets;
  • De touchdown monitor drones die doelgericht audio of video apparatuur op een doel konden installeren.

Nu is de aanschaf van een drone binnen ieders bereik gekomen. De werking is op de originele oorlogs doelstellingen gebaseerd, maar dan toch meer voor civiele toepassingen geëigend. Zo is er een achtervolgings drone in de handel die je bijvoorbeeld tijdens het joggen kan volgen via je smartphone. En allerlei lager en hoger vliegende drones worden al regelmatig gebruikt om tijdens trouwpartijen en dergelijke te filmen vanuit de lucht, of om prachtige luchtfoto’s te maken.

Welke soorten drones zijn er te koop

Drones kopen kan in allerlei verschillende modellen en maten en ze hebben allemaal andere namen. Meestal is het aantal propellers de aanleiding tot de naam van de drone. Drones vallen als vliegtuig onder de categorie Multicopters. De meeste drones zijn uitgerust met 4 propellers, de quadcopter, of met meer propellers.

Meestal geeft het aantal propellers aan hoe stabiel en wendbaar de drone is. Via webwinkels en in de fysieke shops zijn de verschillende drone-modellen verkrijgbaar. De zogenaamde quadcopter is een multicopter die is uitgerust met 4 propellers. De hexacopter is een multicopter met 6 propellers en een octocopter heeft 8 propellers. Hoe meer propeller een drone heeft hoe groter de stabiliteit van het onbemande vliegtuigje.

Verder zijn er per drone technische verschillen tussen aan de ene kant de geavanceerde drone met kwalitatief bijzondere eigenschappen. Aan de andere kant kun je een eenvoudige drone vinden met simpele bedienings- en besturings aspecten.