Een hamerteen is een teen die is aangegaan op het PIP en DIP gewrichten (midden en einde gewrichten in de teen), en kan leiden tot ernstige druk en pijn. Ligamenten en pezen die ervoor zorgen dat de gewrichten van de teen hebben aangescherpt naar beneden te krullen. hamertenen kan optreden in elk teen, met uitzondering van de grote teen. Er is vaak ongemak op het bovenste deel van de teen dat wrijving op de schoen en aan het einde van de teen dat tegen de onderzijde van de schoen wordt gedrukt. Claw tenen worden geclassificeerd op basis van de mobiliteit van de teengewrichten. Kijk voor meer informatie op Voetinfo.

Er zijn twee types – flexibele en stijve. In een flexibele hamerteen, het gewricht het vermogen om te bewegen. Dit type hamerteen kan handmatig worden rechtgetrokken. Een stijve hamerteen niet hebben dat hetzelfde vermogen om te bewegen. Beweging is zeer beperkt en kan zeer pijnlijk zijn. Dit veroorzaakt soms voetbeweging te beperkte leidende tot extra stress op de bal-van-de-voet, en mogelijk veroorzaken van pijn en de ontwikkeling van likdoorns en eelt te worden.

Oorzaak van een hamerteen

hamerteen het gevolg zijn van een spier onbalans die de ligamenten en pezen veroorzaakt onnatuurlijk krap geworden. Dit resulteert in de gewrichten curling beneden. Artritis kan ook leiden tot verschillende voorvoet misvormingen, waaronder hamerteen.

Behandeling en preventie

Door het soort schoeisel gedragen is een belangrijke stap in de behandeling van hamerteen. Bij het kiezen van een schoen, zorg ervoor dat de teen doos (teen) is hoog en breed, en is geschikt voor de hamerteen. Een schoen met een hoge, brede teen box genoeg ruimte in de voorvoet bepalen zodat er minder wrijving tegen de tenen. Andere conservatieve behandelingen omvatten het gebruik van de voorvoet producten ontworpen om hamerteen, zoals teen toppen en hamer teen spalken verlichten. Deze apparaten zullen helpen houd de hamerteen en bieden hulp aan de voorvoet. Gel teen schilden en gel neuzen worden ook aanbevolen om de wrijving tussen de schoen en de teen te elimineren, terwijl het verstrekken van comfort en smering.