Een radiografische auto heeft vele onderhoud nodig. Wanneer je een radiografische auto slecht onderhoudt kan er sneller slijtage van de onderdelen optreden, ook verminderen de prestaties van de auto en is er een grotere kans op storingen. Wanneer je de auto goed onderhoudt heb je er langer plezier van en blijft de conditie goed.

Beschadiging

De meeste beschading bij een radiografische auto treedt op door vuil en zand dat op de auto komt tijdens het rijden. Dit komt vooral voor bij de banden. Ook als je alleen binnen rijdt met je auto, kan het zijn dat er tapijtdeeltjes op de auto achterblijven. Ook dan is goed en zorgvuldig onderhoud dus van belang.

Vuil verwijderen

Het meeste vuil is heel simpel schoon te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een oude tandenborstel, doek of wattenstaafjes. Tapijtdeeltjes of ander vuil waar je moeilijk bij komt kun je met een speld of naald weghalen. Het vuil hoopt zich in kleine hoekjes van de auto op. Het is dus verstandig om de auto regelmatig te demonteren zodat alle onderdelen goed schoongemaakt kunnen worden. Om het meeste vuil na het rijden te verwijderen kun je gebruik maken van een compressor.

Standaard controle

Verstandig is om iedere keer na het rijden (lange ritten) de auto schoon te maken en op vuil te controleren. Je moet sowieso de motor, bedrading, body en banden en velgen controleren op vuil. Een RC auto kan vaak makkelijk uit elkaar worden gehaald met een kruiskop schroevendraaier. Soms heeft de fabrikant ook al gereedschap hiervoor meegleverd.

Het is dus belangrijk dat je vaak je RC auto controleert op vuil en schoonmaakt. Je hebt er zo veel langer plezier van en de prestaties van de auto zijn ook beter.