Wie een zolder heeft herkent vast wel een volgende luxe probleem: Moet je gaan voor een vaste trap of een zoldertrap? In dit artikel willen we je helpen met het maken van je beslissingen door je eerst in het kort informatie te geven over de zoldertrap. Mocht je daarna overtuigd zijn kan je op onze website kijken voor het complete assortiment en al onze diensten. Het is belangrijk dat je een trap neemt die past bij jouw leefstijl. Dus ga je vaak op en neer de zolder dan raden we je bij deze al aan om te gaan kijken voor een vaste trap. Gebruik je de zolder meer als opberging dan is de zoldertrap een ideaal alternatief.

Diverse zoldertrappen

Als je hebt besloten om toch voor een zoldertrap te gaan, dan ben je er nog niet. Er zijn namelijk ook verschillende zoldertrappen zoals: vlizotrappen, schaartrappen, vouwtrappen. Elke trap heeft weer zijn eigen unieke kenmerken en is weer goed voor een andere situatie. Zo zijn schaartrappen goed te gebruiken als je zware dingen naar zolder moeten tillen of wanneer ouderen gebruik moeten maken van de trap. De schaartrap is namelijk vaak van aluminium en dus heel licht in de bediening. Een vlizotrap is weer heel handig als je de ladder ergens anders wil opbergen, doordat bijvoorbeeld de berging boven het luik niet groot genoeg is om de trap in op te slaan.

Wanneer kiezen voor zoldertrap

Als je in je woning ruimte wil besparen kan een zoldertrap de passende uitkomst bieden. Gebruik je de zolder als opslag dan is de zoldertrap ook handig om te hebben. Je kan namelijk het luik tevoorschijn halen wanneer je wil en anders is de zolder afgesloten van de rest van het huis. Overtuigd en wil je een zoldertrap aanschaffen? Dan zit je bij ons goed! Neem snel contact met ons op.