Internet is iets heel vanzelfsprekends. We gebruiken het allemaal elke dag. Maar wanneer je internet moet installeren in een hele stad is het een heel ander verhaal. Met een gigantische infrastructuur van allerlei kabels en verschillende technieken en signalen is het soms erg ingewikkeld om het allemaal goed te laten werken. Zo zijn er bij het installeren van een glasvezelaansluiting in een woning ook al veel verschillende soorten signalen om rekening mee te houden. Van twisted pair ethernet tot fiber ethernet en nog veel meer. En al die signalen moeten omgezet kunnen worden in iets wat gebruikt kan worden. En dat was altijd een lastig proces waar een professional een tijdje mee bezig was. Maar met een glasvezel converter is deze moeilijke techniek een stuk eenvoudiger toe te passen.

Wat doet een glasvezel converter precies?

Een glasvezel converter zorgt er simpel gezegd voor dat verschillende signalen op het gebied van internet omgezet kunnen worden in een signaal dat een router kan verwerken. Een converter zorgt voor de conversie van signalen. Daarbij zorgt een converter ook voor een stabiele verbinding waardoor storingen minder vaak zullen voorkomen. Ideaal dus voor bedrijven die altijd online willen zijn of mensen die thuis veel gebruik maken van internet en een storing niet kunnen veroorloven. Wanneer er toch een storing optreed zorgt de converter direct voor een melding. Zo ben je altijd meteen op de hoogte van een probleem en kun je snel schakelen. Dit is ideaal voor apparaten die met behulp van deze melding dataverlies kunnen voorkomen.

Flexibele inzetbaarheid van de converter

Doordat je een converter kunt gebruiken bij zowel het converteren van het type media als de internetsnelheid is het op verschillende plaatsen inzetbaar. Ideaal voor veel bedrijven en zeker iets om aan te raden voor particulieren. En dat terwijl een converter zo makkelijk te verkrijgen is.