Rouwverwerking tips die jou helpen

Jouw leven verandert volledig na het verlies van een dierbare. Dit is immers een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Een verlies dat verwerkt moet worden. In deze periode voel jij de pijn en verdriet dat rouw met zich meebrengt. Voor de een duurt het langer om door het rouwproces te komen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal rouwverwerking tips die jou helpen om er weer bovenop te komen.

Huil er gerust op los

Huilen. Misschien heb je het de afgelopen tijd al heel veel gedaan. Of misschien zou je het willen doen, maar lukt het jou niet. Onze tranen zorgen ervoor dat de pijn wordt verlicht. Het zorgt er ook voor dat je je vrij voelt. Het is ontspannend. Krop dus al jouw tranen niet op maar laat ze vloeien. Ook is het een signaal dat anderen dat je hulp nodig hebt. Anderen zullen zich om jou bekommeren. Mensen die dicht bij jou staan of soms ook niet.

Neem veel rust

Rust is goed voor onze gezondheid. In het rouwproces denk je vaak aan de dierbare die je kort geleden bent verloren. Begrijpelijk! Hierdoor komen jouw lichaam en geest niet volledig tot rust. Terwijl dit wel heel goed is voor het rouwproces. Kom je ‘s avonds niet in slaap? Zorg er dan voor dat je overdag eventjes probeert te slapen. Je zult zien dat je je hierdoor al iets beter zult voelen.

Zorg voor afleiding

Probeer voor afleiding te zorgen. Eventjes je gedachte op iets anders zetten, kan jou helpen om door het rouwproces te komen. Pak bijvoorbeeld een oude hobby weer op. Of begin aan iets wat je altijd al had willen doen. Dit kan ook een sport zijn waarin jij al je energie kwijt kunt. Zolang het maar iets is wat jij écht heel erg leuk vindt! Verdwaal jij liever in een goed boek of een serie op de televisie? Ook dit kan goed helpen.

Kies voor professionele begeleiding

Rouw is een lang proces, waar helaas iedereen mee te maken krijgt. Toch verwerkt iedereen dit op een andere manier. Hebben bovenstaande tips niet geholpen en loop je vast in het rouwproces? Schakel dan de hulp in van professionele begeleiders. Zij helpen jou om het verdriet te verwerken. Zij bieden een luisterend oor en oprechte aandacht voor verdriet. Zo kun jij langzamerhand weer jouw leven oppakken. De medewerkers van Persoonlijk Afscheid bieden jou graag een luisterend oor. Je kunt altijd bij hen terecht in Amersfoort.