Een van de top 3 meest voorkomende oorzaken van leverziekte is leververvetting. Dus wat kan men doen om leververvetting te genezen? Er zijn veel manieren om het risico op leververvetting te verminderen. Hier zijn drie manieren waarop u dat kunt doen.

Verminder vet in uw voeding

De eerste manier is het verminderen van vet in uw dieet. Een dieet dat rijk is aan verzadigd vet en cholesterol kan leiden tot leververvetting. Het is dus belangrijk om een dieet te volgen dat rijk is aan vezels en omega-3.

Een andere manier waarop u het risico op leververvetting kunt verminderen, is door aërobe en gewichtdragende trainingen te volgen. Dit helpt bij de opbouw van spieren, die meer calorieën verbranden dan vet, zodat u ze als brandstof kunt gebruiken.

Last but not least kunt u ook uw leverfunctie verbeteren met medicijnen als dat nodig is. Dit kan worden gedaan met vitaminen of kruidensupplementen en met medicijnen van uw arts of apotheker.

Verbetering van uw leverfunctie

Een van de meest populaire manieren om leververvetting te voorkomen is het verbeteren van uw leverfunctie. Dit kunt u doen door regelmatig te bewegen en een gezond dieet te volgen. Als uw galblaas is verwijderd, is het belangrijk dat u een vezelrijk dieet volgt. Dat betekent dat u voedingsmiddelen als suiker, alcohol, cafeïne en gefrituurd voedsel moet beperken. Vermijd te veel zout, want natrium kan ook de leverfunctie beschadigen.

Schrap alcohol uit je dieet.

Eén manier om leververvetting te voorkomen is alcohol te vermijden en helemaal te stoppen met drinken. Als u al alcohol drinkt, kunt u het beste professionele hulp zoeken voordat u ermee stopt. Alcohol blijkt meer kwaad dan goed te doen als het gaat om de vetstofwisseling in de lever. Het kan ook het risico op verschillende soorten kanker verhogen, naast andere gezondheidsproblemen.