Wie wel eens noten in de supermarkt koopt, weet hoe veel verschillende soorten, smaken en varianten er wel niet zijn. De meeste soorten noten in de supermarkt zijn bewerkt met andere kunstmatige smaakstoffen. Noten die extra toegevoegde smaakstoffen bevatten zijn vaak minder gezond dan je waarschijnlijk denkt. Eet jij vaak deze (ongezonde) noten uit de supermarkt maar wil je er een gezondere manier van leven op na houden? Dan kan je ook eenvoudig noten bestellen op het internet. Hier kan je kiezen uit een enorme voorraad gezonde noten, die je helpen bij een gezondere levensstijl.

Welke noten kan ik het beste bestellen?

Nu je weet dat lang niet alle noten gezond zijn is het belangrijk welke noten je dan het beste kan bestellen. Ook tussen gezonde (onbewerkte) noten is er namelijk verschil en is niet iedere noot even gezond. Je kan dus er veel noten bestellen, maar de volgende noten zijn vaak het meest gezond:

Walnoten

Walnoten zijn zo gezond omdat ze erg veel antioxidanten bevatten. Antioxidanten gaan de strijd aan met schadelijke stoffen die schade kunnen aanbrengen aan cellen en weefsel. Verder helpen walnoten, net als de meeste noten, om het cholesterol te verlagen. Hierdoor loop je een kleinere kans om hart- en vaatziektes op te lopen. De dagelijkse hoeveelheid walnoten kan dus erg gezond voor je zijn.

Amandelen

Net als walnoten bevatten amandelen veel antioxidanten. Een daarvan is Vitamine E. Hier zitten amandelen vol mee. Verder hebben amandelen ook een hoge hoeveelheid eiwitten. Dit is stimuleert het herstel van cellen en weefsel. Amandelen passen daarom erg goed in het dieet van sporters na een zware training.

Hazelnoten

Hazelnoten bevatten op hun beurt op een hoge concentratie foliumzuur. Dit is voor zwangere vrouwen een belangrijke voedingsstof. Het helpt de kans om een ongeboren baby te krijgen verkleinen. Verder zijn hazelnoten een bron van vitamines, koper en mangaan.

De bovengenoemde noten zijn niet de enige noten die gezond zijn. Je kan namelijk nog veel meer gezonde noten bestellen. Neem vooral een kijkje online om te bepalen welke noten jij het lekkerst vindt.