Meubels hebben bij ieder een andere smaak. Sommige houdt van grote, comfortabele meubels en andere wil juist kleine onopvallende meubels in zijn of haar huis hebben staan. Bij onze Woonwinkel in Twente kunt u veel inspiratie opdoen over eventuele nieuwe meubels in uw huis. Vooral over de bank twijfelen veel mensen: sommigen zijn voor leren meubels en anderen voor stof. Maar wat is nou het verschil?

Schoonmaken
Vooral voor gezinnen met jonge kinderen of huisdieren is de schoonmaakvriendelijkheid van meubels erg belangrijk. Kinderen en huisdieren kunnen namelijk nog wel eens voor ongelukjes zorgen op meubels. Leren meubels zijn in dit geval veel makkelijker schoon te maken als stoffen meubels, waar vlekken veel moeilijker uit gaan. Mocht u toch een stoffen bank overwegen ondanks vlekkenrisico zorg er dan in ieder geval dat u een bank koopt met wasbare hoes. Mochten er dan vlekken ontstaan is dit nog makkelijk op te lossen.

Onderhoud en levensduur
Een leren bank moet vaak gereinigd worden. Dat is ook logisch, want een leren bank moet, zeker omdat er een flinke prijs aan hangt, voor veel eigenaren wel een lange levensduur hebben. Stoffen banken hoeven veel minder gereinigd te worden. Met leer is het ook van belang of je echt of nepleer koopt. Een echt leren bank is volgens velen goud waard, maar aan een nepleren bank heb je niet zoveel. Het is koud in de winter en plakkerig in de zomer.

Maar natuurlijk moet u er ook mee rekening houden dat een leren bank een investering is. Denkt u dus dat u over een aantal jaar uw interieur weer wil veranderen, ga dan voor een stoffen bank. Bent u iemand die graag verliefd blijft op een meubel en geen zin heeft om alles over een paar jaar weer om te gooien, ga dan voor leer. In onze woonwinkel Vriezenveen en woonwinkel Overijssel kunt u uw nieuwe meubels komen bewonderen!