Wanneer u de gelukkig eigenaar van een auto bent, weet u dat het belangrijk is om te weten wanneer de auto voor het laatst een APK keuring gehad heeft. Het is zelfs verboden om in een auto te rijden zonder geldige APK. Voor sommige mensen kan een APK erg duur zijn, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Veel garage bieden ook een goedkope APK keuring aan. Dit komt omdat garages zelf mogen bepalen hoe duur hun APK is. Is jouw auto toe aan een APK keuring en wil jij een goedkope APK keuring? Lees dan vooral verder!

Waarom moet mijn auto een APK keuring?

Een APK keuring moet voorkomen dat er gevaarlijke situaties in het verkeer ontstaan. De APK keuring controleert voertuigen die mogelijk te onveilig zijn om deel te nemen aan het verkeer. Ook wordt door de APK het milieu beschermt. Voertuigen die te veel schadelijke stoffen uitstoten, worden door een APK keuring afgekeurd.

Waar laat ik mijn auto keuren?

Je kan je auto APK keuren bij door de Rijksdienst voor het Wegverkeer erkende garages. Deze garage kan je herkennen aan de oranje sticker met daarop RDW erkend; APK lichte voertuigen. Garages mogen zelf bepalen hoe duur zij een APK keuring maken. Kijk daarom altijd even goed of je een goedkope APK keuring kan vinden.

Wat moet ik doen als mijn APK is afgekeurd?

Het kan gebeuren dat het voertuig aan reparatie toe is. Dan wordt door de garage de auto APK afgekeurd. Wanneer dit gebeurt heb je 2 maanden om de auto te laten repareren. In de tussentijd mag je alleen in de autorijden als je onderweg bent naar een garage om de schade te repareren.

Belangrijk is dus dat je goed onderzoek doet bij welke garage je jouw auto laat keuren.