Wie thuis is in de magazijnsystemen, die zal weten dat er vele verschillende soorten magazijnsystemen zijn. Eén daarvan is het automatisch magazijn. Wie kosten wil besparen op het orderpick-proces, kan hiermee een grote efficiëntieslag maken. Dat levert dus winst op. Iedere ondernemer weet dat tijd geld is, dus wanneer er meer producten in een kortere tijd opgepikt kunnen worden, levert dit natuurlijk een hogere omzet op. Een automatisch magazijn kan dit realiseren. Deze is er in verschillende varianten. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan snel verder!

 

Verschillende varianten

Een automatisch magazijn kan voor jou allerlei producten opslaan, zoals goederen en pallets vol producten. Dit systeem is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Dus een greep uit het assortiment is:

  • Zelfdragend automatisch opslagsysteem. Dit wordt volledig bedient door een automatisch en autonoom transportsysteem.
  • Multidiepe en dynamische opslagsystemen. Een grote fabriekshal zal optimaal benut worden met dit systeem. Het is een satellietsysteem. Deze beschikt over meerdere shuttles om producten op te slaan of om te halen. Zo wordt het systeem efficiënt ingezet.
  • Miniload automatisch opslagsysteem. Wie voor kleine producten een automatisch magazijn wil, heeft een goede aan de miniload. Deze komt namelijk toe aan de wens om kleine producten te verzamelen en op te slaan.
  • Specifieke automatische opslagsystemen: een automatisch systeem kan naar wens worden gemaakt. Heb je bijvoorbeeld producten met afwijkende maten of een klein magazijn waarin een automatisch systeem lastig te plaatsen is? Dan wordt er naar de mogelijkheden gekeken om een op maat gemaakt systeem te leveren.

 

Feretto Group

Ben jij op zoek naar een automatisch magazijn? Dan kan Ferretto Group jou wellicht helpen. Want zij hebben een groot aanbod aan verschillende mechanische magazijnen en bijbehorende hard- en software. Met hun jarenlange ervaring in de op- en overslag weten zij als geen ander hoe de opslag in jouw magazijn geoptimaliseerd kan worden. Wil je meer informatie over de producten van Ferretto Group, of wil je vrijblijvend advies voor jouw magazijn? Neem dan contact op!