Als ondernemer is het belangrijk om alle cijfers goed op een rijtje te hebben. De financiën moeten van A tot Z kloppen, anders loopt jouw onderneming financieel risico. Bovendien wil de Belastingdienst graag weten hoe het met de financiële status van jouw bedrijf gesteld is. Ieder jaar zal je waarschijnlijk een jaarrekening maken. In sommige gevallen is dit verplicht door de fiscus. Wanneer dit niet verplicht is, is het alsnog aan te raden om dit wel te doen. Zo houdt je grip op de geldzaken en heb je een goed overzicht van alle inkomsten, uitgaven en liquiditeit van het bedrijf. Onder sommige voorwaarden moet er een accountants verklaring gegeven worden over jouw jaarrekening. Wat de voorwaarden zijn voor een accountants verklaring, lees je hier.

 

Accountants verklaring

Lang niet alle bedrijven moeten een accountants verklaring kunnen overleggen. Er zijn hier namelijk voorwaarden voor gesteld, waar veel kleine bedrijven, ZZP-ers en eenmanszaken buiten vallen. Ook voor een vof en een maatschap is de verklaring niet nodig. Voor alle andere rechtspersonen zijn er enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden als er een verklaring van een accountant gegeven moet worden. Dit geldt voor de BV, NV, Stichting, vereniging of coöperatie. De voorwaarden die hier voor gelden zijn als de activa van de organisatie, zonder de reserve van de onderneming, hoger zijn van 4,4 miljoen euro. Bovendien zal de omzet meer dan 8,8 miljoen euro moeten bedragen en heeft de organisatie meer dan vijftig medewerkers in dienst.

 

Astrium Accountants

Voldoet jouw organisatie aan de bovenstaande drie voorwaarden, dan ben je dus verplicht om een accountants verklaring te laten opstellen. Dan zal een ervaren en deskundig team van accountants alle cijfers uit de jaarrekening nalopen en controleren. Ook is het mogelijk dat de accountants zelf jouw jaarrekening ook opstellen. Wanneer alle cijfers tot achter de komma kloppen, kan er een accountants verklaring worden afgegeven. Hierin kan Astrium Accountants jou prima van dienst zijn.