De kans bestaat dat je al eens een notaris hebt ingeschakeld. Maar weet je eigenlijk ook waarom je de notaris moest inschakelen? Een handtekening van een notaris is van belang voor het voorkomen van fraude en identiteitsdiefstal. Een notariskantoor is een derde partij die getuige is van het tekenen van een document. Een notaris zorgt er ook voor dat de partijen die een document ondertekenen dit doen op eigen kracht en vrijwillig. Daarnaast kan hij goed duidelijk maken wat er nou echt gaande is wanneer je zo’n document ondertekent. Dus als je iets niet begrijpt, is het verstandig om hier naar te vragen.

Verplicht inschakelen van een notaris

In Nederland is het in sommige gevallen verplicht om een notaris in te schakelen. Hierbij kun je denken aan een hypotheek en het opstellen van huwelijksvoorwaarden. Ook in andere zaken waar veel geld bij komt kijken is het verstandig om een notaris in te schakelen.

Notaris inschakelen? Je kunt een notaris inschakelen voor het volgende:
• Familierecht: samenlevingscontract, huwelijksvoorwaarden, algemene volmacht/levenstestament, testament, schenking, verdeling, nalatenschap.
• Particulier vastgoed: levering particulier vastgoed, hypotheek, oversluiten hypotheek, verdeling particulier vastgoed, veiling particulier vastgoed, erfdienstbaarheid
• Commercieel vastgoed: grondtransactie, nieuwbouwprojecten, vastgoedfondsen, kantoorpanden, erfpacht en opstal, bedrijfsvastgoed, executieveilingen.
• Ondernemingsrecht: statutenwijziging, uitgifte aandelen, aandeelhoudersovereenkomst, verpanding, fusies, splitsingen, certificering.

Het Notarieel: voor uw notaris diensten

Ben je nog op zoek naar een notaris die u kan helpen bij verschillende notarisdiensten? Dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op de website van het Notarieel. Het Notarieel heeft onder andere een Notariskantoor Kampen en een Notariskantoor Deventer. Het Notarieel is een bedrijf dat accuraat, effectief en creatief te werk gaat. Bij het Notarieel staat de klant centraal en de notarissen zijn ook echte mensen-mensen. Notaris inschakelen? Klop dan aan bij het Notarieel. Kijk voor meer informatie op de website.