De loonadministratie is een specifiek onderdeel waar veel expertise voor nodig is. Wilt u hier maandelijks minder tijd aan kwijt zijn? Uitbesteden loonadministratie zorgt ervoor dat u meer tijd heeft voor uw eigen werkzaamheden.

Uitbesteden loonadministratie: De voor- en nadelen

Het uitbesteden van de loonadministratie levert u veel voordeel, maar er zitten ook mindere kanten aan. Lees hieronder de voordelen:

  • Door het uitbesteden van de loonadministratie bespaart u veel tijd. U hoeft enkel nog de urenstaten en personeelsmutaties bij te houden.
  • De loonadministratie is erg complex en zeer specialistisch. De eisen en regels veranderen continu. U hoeft uzelf hier niet steeds in te verdiepen als u de loonadministratie uitbesteed.
  • Het uitbesteden van de loonadministratie hoeft geen hoge kostenpost te zijn. Vooraf kunt u administratiekantoren vergelijken en de goedkoopste uitkiezen.
  • Ook het personeel hoeft niet meer met ingewikkelde vragen bij u te komen. Deze kunnen zij direct aan het administratiekantoor stellen.

Echter zijn er ook een paar mindere kanten aan het uitbesteden van de loonadministratie. Zo bent u afhankelijk van het administratiekantoor, u heeft minder overzicht omdat iemand anders de loonadministratie uitvoert. Ook bouwt u zelf geen extra kennis op, op het gebied van loonadministratie. U heeft minder grip op de kwaliteit, een fout in de administratie wordt u aangerekend. Het is belangrijk dat u een administratiekantoor in dienst neemt die u vertrouwt.

Veel organisaties in het kleine en middenklein segment besteden de loonadministratie uit. Hierdoor kan iedereen zich op zijn eigen taken focussen. Voor grotere organisaties is het aan te raden om een eigen administratieafdeling op te zetten, ook hierbij kan een administratiekantoor ondersteuning bieden.

Bij De Bruijn & Partners is uw administratie in goede handen. Zij zijn al jarenlang experts op het gebied van belastingzaken en advies. Uitbesteding loonadministratie komt vaak voor, maak gebruik van het deskundige advies van De Bruijn & Partners. Neem voor meer informatie contact op.