Het is en blijft een vraag in de kluswereld, want wat heb je precies aan een decoupeerzaag?  Nou…, meer dan je misschien denkt! In dit artikel geven we je  3 redenen waarom je toch een decoupeerzaag moet aanschaffen. Veel klussers gingen je voor en eerlijk gezegd behoort het tot één van de primaire gereedschappen. Neem bijvoorbeeld een cirkelzaag. Ideaal voor rechte lijnen, maar onmogelijk om bochten mee te zagen. Benieuwd wat de 3 redenen zijn om toch een decoupeerzaag te kopen? Bekijk ze hieronder.

Veelzijdig inzetbaar

Eén ding is zeker decoupeerzagen zijn veelzijdig inzetbaar. De machine kan dankzij een zaagstation veel dingen bereiken.  Neem bijvoorbeeld het zagen van laminaat. Een ideaal klusje om met een decoupeerzaag uit te voeren. Ook kun je verstekzagen. Nu verwacht je vast dat de decoupeerzaag niet geschikt is voor dikke materialen. Inderdaad! Als we de kwaliteit van een cirkelzaag en decoupeerzaag naast elkaar leggen dan zal de cirkelzaag het winnen.  Toch kunnen de duurdere decoupeerzagen enorme zaagdieptes behalen. Soms wel tot een zaagdiepte van 160mm. Fantastisch he?

Accu variant

Ben je vaak op klus of ontbreekt het je aan voldoende verlengsnoer? Dan kan een accu decoupeerzaag je veel bieden. De machine kan handig overal mee naar toe worden genomen. Dankzij de bijgeleverde koffer. Eigenlijk kan de decoupeerzaag al het werk overnemen wat je met een handzaag doet. Sterker nog! Hij kan zelfs meer dan een handzaag!  Het leuke is dat de accu decoupeerzagen van nu zijn voorzien met krachtige accu’s.  Bijvoorbeeld accu’s van 10,8 en 18 volt.  Er zijn zelfs accu’s met een hogere spanning. Perfect om langdurig zware werkzaamheden uit te voeren.

Goedkoop

Ook is de decoupeerzaag lekker goedkoop als je kijkt naar het brede pakket aan functies die je ervoor terugkrijgt. Voor een bedrag van honderd euro heb je al een decoupeerzaag die aardig wat kan verzetten. Neem bijvoorbeeld de merken Makita of Bosch. Het zagen van steigerplanken of hardhout is met het goede zaagblad zo uitgevoerd. Naast deze merken zijn er ook genoeg decoupeerzaag aanbiedingen. Aanbiedingen die de aankoop net wat interessanter maken dan voorheen.