Bij lichamelijke ongemakken zoals een verkoudheid of een plekje op je huid waar uitslag op zit stapt men als vanzelfsprekend naar de dokter of huisarts. Dit is zo vanzelfsprekend omdat men er op vertrouwt dat zij meer verstand heeft van uw klachten dan dat u heeft. Als u zich fysiek niet in orde voelt dan geven we onszelf daar niet zo snel de schuld van. Heel anders wordt dit als je mentaal niet lekker in je vel zit. Het gros van de mensen schamen zich hier voor en komen hier liever niet voor uit. Het gevolg is dat ze de klachten voor zich houden met als risico dat de klachten verergeren. Psycholoog Amersfoort helpt mensen vanaf 12 jaar om de mentale klachten onder ogen te komen en om deze aan te pakken.

 

Waarom naar psycholoog Amersfoort

Veel mensen schamen zich enorm. Zij zien zichzelf als gek als ze denken dat ze naar een psycholoog moeten. Dit is natuurlijk helemaal niet waar! Het overgrote gedeelte van ons gedachtenpatroon vindt onbewust plaats. Het kan daarom juist heel verfrissend werken om met psycholoog Amersfoort het gesprek aan te gaan. En om dan naar jouw leven en handelswijze te kijken. Juist door met een onafhankelijk persoon die niet over je oordeelt het gesprek aan te gaan, kan je even uit je eigen bubbel stappen om vanaf een afstandje te kijken naar wat nou eigenlijk jouw probleem is.

 

Wat doet psycholoog Amersfoort

Psycholoog Amersfoort kan je bijvoorbeeld in laten zien dat je in de loop der jaren een overtuiging hebt gekregen die voor een groot deel niet klopt. En waarvan jij denkt dat dit gebaseerd is op feiten. Onbewust kan dat een grote rol in je leven spelen. Dit kan zo wel op je gedrag in je relatie, je werk en je privéleven. Psycholoog Amersfoort wil jou helpen om met nieuwe inzichten naar de wereld te kijken, waardoor je jouw patroon kan doorbreken.