Voor jou is het belangrijk dat je tuin de uitstraling heeft die het verdient veel mensen kiezen er dan ook voor om siergrind of siersplit te gebruiken in hun tuin. Het geeft de tuin de verzorgde ‘look’ die hij nodig heeft en het ziet er prachtig uit. Wat zijn de verschillen tussen deze twee? En welke past het beste in jouw tuin?

Siersplit

Dit gesteente wordt uit groeves gehaald en wordt gekenmerkt door de hoekige en puntige kanten waar siergrind juist uit ronde vormen bestaat. Door deze hoekige vormen zitten de stenen meer in elkaar vast waardoor je een stabielere ondergrond hebt. Er zijn veel kleuren en maten beschikbaar en de prijs is vaak lager. Veelal wordt het gebruikt voor decoratie en de het aanbrengen is vrij eenvoudig. Voor advies en eventuele aanleg kun je terecht bij verschillende vakmannen in Nederland.

Siergrind

Een van de voordelen van dit materiaal is dat het snel regenwater doorlaat. En door de lage gevoeligheid voor groene aanslag zal deze kleur niet gauw verdwijnen. Wil je grind aanleggen dan heb je een groot scala aan kleuren en vormen waaruit je kunt kiezen. Ten opzichte van siersplit wordt het ervaren als een comfortabelere ondergrond om op te lopen. Dit is dan ook gelijk één van de grote verschillen tussen deze twee. Wist jij trouwens dat tegenwoordig ook vloeren en trappen worden gemaakt van dit materiaal? Kortom, siergrind wordt alom vertegenwoordigd en is populair.

Persoonlijke keuze

Of je nou voor siergrind of voor siersplit kiest, in beide gevallen maak je een keuze voor een tuin met uitstraling. De verschillen tussen de twee materialen zijn duidelijk maar uiteindelijk is de keus persoonsgebonden. Wat vindt jij mooier staan in jouw tuin? En waar gebruik je het voor, is het decoratief of voor een oprit? Waar beide materialen vele voordelen kennen is de keus uiteindelijk aan jou.