Glasvezeltechniek is een techniek die nog steeds wordt verbeterd. Het is ook niet een techniek die heel oud is, of heel jong. Er zijn continue weer dingen die verbetert kunnen worden, aangezien er ook nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van internet. Het is daarentegen wel een techniek waarbij veel ervaring nodig is. deze ervaring kan niet alleen bij de glasvezel vandaan komen aangezien het nog niet heel lang bestaat, maar het kan wel bij telecom vandaan komen. Het werkt praktisch het zelfde, maar toch moet je er met beleid mee te werk gaan. Wanneer dit goed gedaan wordt zit er aan glasvezel heel veel voordelen.

 

Glasvezeltechniek bied een hele hoop voordelen

Doordat deze techniek de laatste jaren nog steeds erg in ontwikkeling is, wordt de techniek wel steeds meer verbeterd en geoptimaliseerd. Glasvezel zorgt er nu al echter voor dat men steeds beter en voornamelijk sneller internet. Glasvezel heeft als eigenschap dat het een grotere bandbreedte heeft. Dit zorgt er voor dat de apparaten die internet gebruiken, minder gelimiteerd worden. Internetkabels kunnen namelijk maar een bepaald aantal MB’s per seconde verwerken. Glasvezel kabels kunnen veel meer data per seconde verwerken dan de gewone, traditionele kabels. De traditionele kabels zijn overigens de coax en ADSL kabels.

 

Naast dat glasvezeltechniek een betere bandbreedte levert, heeft het nog meer voordelen. Laten we beginnen bij veiligheid. Het is zo dat de oude, koperen ADSL en coax kabels afgetapt kunnen worden. Dit kan er toe leiden dat gevoelige bedrijfsinformatie afgetapt kan worden. Dit kan ook vervolgens tegen je gebruikt worden. De oude kabels waren af te tappen op verschillende manieren. Glasvezel kan echter niet afgetapt worden. Wanneer de kabels beschadigt worden, dan stoppen deze er compleet mee. Daarnaast zijn de kabels ook niet magnetisch. Op die manier kunnen ze dus ook niet afgetapt worden.