Wil jij een onvergetelijke camperreis door Amerika maken, maar wil je graag meer informatie omtrent het huren van een camper in Amerika en de voorbereidingen die je moet treffen? Lees dan deze 5 tips, en kom niet voor verrassingen te staan!

Boek voor de eerste nacht een hotel

Wanneer je een camperreis door Amerika wilt maken, ben je na aankomst uit Europa verplicht om tenminste één nacht in een hotel te slapen. Pas de volgende dag mag je met de camper op pad.

Rijd niet meer dan 200 mijl per dag

Amerika is een groot land, waardoor het noodzakelijk is om keuzes te maken. Het is daarom aan te raden niet meer dan 200 mijl per dag te rijden, zodat je voldoende tijd overhoudt om leuke dingen te doen. Dit komt neer op 320 kilometer, wat ongeveer 3 tot 4 uur in beslag zal nemen. Neem dit dus als uitgangspunt bij het plannen van je reis!

Houd rekening met de verschillende klimaten in Amerika

Tijdens je camperreis door Amerika is de kans groot dat je in verschillende regio’s komt met elk een ander klimaat. De temperaturen kunnen dan ook erg uiteenlopen. Houdt hier dus rekening mee bij het plannen van je reis en tijdens het inpakken van je koffer!

Zorg voor een internationaal rijbewijs

Ook al heb je aan een geldig, nationaal rijbewijs B genoeg om in Amerika een camper te huren, is het altijd raadzaam om een internationaal rijbewijs bij je te hebben. Deze kun je bij de ANWB aanvragen en is 1 jaar geldig.

Vermijd grote steden

Ondanks dat de wegen, parkeerplaatsen en kampeerterreinen in Amerika veel groter zijn dan in Europa, kun je beter niet door grote steden rijden. Het is hier erg druk en een parkeerplaats vinden is soms onmogelijk. Tip: parkeer je camper op een camping of station in de buurt en ga met het openbaar vervoer naar de stad!

Wil je graag meer informatie, inspiratie en tips voor een onvergetelijke camperreis door Amerika? Of direct een camper huren? Kijk dan eens op CheapCampers.nl
en neem contact op. De deskundige medewerkers van dit bedrijf hebben allemaal ervaring met het huren van een camper in Amerika en kunnen je goed adviseren!