Madagaskar is nou echt zo’n land wat je gezien moet hebben! Het land scheidde zich zo’n 165 miljoen jaar geleden van het Afrikaanse continent, waardoor er een geïsoleerde ontwikkeling van de inheemse flora en fauna optrad. Dit maakt dat er op Madagaskar hele bijzondere plant- en diersoorten te vinden zijn! Dat je reis door Madagaskar onvergetelijk wordt mag wel duidelijk zijn, maar wat mag je nou écht niet missen als je op dit eiland bent?

Lemuren en kameleons

In Madagaskar vind je dieren die je nergens anders ter wereld tegenkomt. De lemuren en kameleons zijn daarvan de bekendste voorbeelden. De dieren leveren in de vele natuurparken die Madagaskar rijk is. Enkele hiervan zijn Nationaal Park Montagne d’Abre, Nationaal Park Tsingy de Bemaraha, Nationaal Park Isalo en Nationaal Park Andringitra. Naast lemuren en kameleons kun je hier ook diverse inheemse kikkers, de kuifibis, ringstaartmaki’s en fretkatten spotten!

Avenue of the Boababs

Bezoek het fotogenieke Avenue of the Boababs! Dit lange zandpad met de unieke boababbomen mag absoluut niet ontbreken tussen je vakantiefoto’s. Tip: ga tijdens de zonsondergang. De bizarre bomen steken dan prachtig af tegen de gekleurde lucht.

De puntige ‘Tsingy’

Niet alleen qua flora en fauna, maar ook qua landschappen heeft Madagaskar veel moois te bieden. Favoriet zijn de indrukwekkende stenen bossen. Deze rotsmassieven zijn miljoenen jaren geleden vanuit de zee omhoog gedrukt en door erosie zijn de rotsen langzaam veranderd in vlijmscherpe punten. Dit bijzondere verschijnsel, welke bijna buitenaards te noemen is, mag absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie in Madagaskar!

Paradijselijke stranden

Met meer dan 5.000 km aan kust, vind je in Madagaskar de meest tropische baaien, heldere lagunes en krijtwitte zandstranden. Maar ook de onderwaterwereld mag je absoluut niet missen. Met een van de meest ongerepte koraalriffen ter wereld is Madagaskar dan ook een populaire duikbestemming. De meeste bekende duikbestemmingen zijn NosyBe, Mahambo en Mananara. Hier vind je naast tropische vissen, schildpadden, walvissen, rifhaaien en zeepaardjes ook talloze scheepswrakken!

Wil jij ook in een korte tijd veel zien van Madagaskar? Overweeg dan eens om contact op te nemen met een reisorganisatie zoals Impala Tours. Deze organisatie maakt je reis helemaal op maat, zodat je zeker weten alles ziet wat er op jouw lijstje staat!