De inrichting van een magazijn is van essentieel belang om optimaal van de ruimte gebruik te kunnen maken. Een groot onderdeel daarvan zijn de verschillende soorten magazijnstellingen die gebruikt kunnen worden. Er zijn uiteenlopende opties van stellingen die gebruikt kunnen worden. Hiervoor is het volledig afhankelijk van het product wat opgeslagen moet worden. Ook de wensen en eisen die jij stelt zijn belangrijk.

 

Magazijnstellingen

Hieronder zullen de verschillende soorten magazijnstellingen worden toegelicht.

  • Dit is een systeem waarmee europallets opgeslagen kunnen worden. Dit is zeer geschikt voor een efficiënte opslag van grote goederen of grote aantallen. Echter is het ongeschikt voor kleine of losse producten.
  • Een verdiepingsvloer is een extra verdieping in het magazijn, wat kan dienen als extra opslag of kantoor. Dit is geschikt voor grote panden die ruimte te kort hebben op de vloer. Maar wel de hoogte willen en kunnen benutten. Dit is echter niet aan te raden bij kleinere magazijnen of een pand waarin grote of zware spullen worden opgeslagen.
  • Dit zijn lange stellingen die geschikt zijn voor de opslag van kleine of middelgrote producten. Een voordeel is dat de producten overzichtelijk opgeslagen kunnen worden.
  • Deze magazijnstellingen zijn goed geschikt voor opslag van kleine producten. Denk bijvoorbeeld aan schroeven, moeren en bouten. De losse producten worden in de bakken uit elkaar gehouden. Zo kan het eenvoudig teruggevonden kan worden.

 

FGN Magazijnsystemen

Daarnaast bestaan er nog een aantal andere magazijnstellingen. Dit zijn de draagarmstelling, een geautomatiseerd opslagsysteem, verrijdbare opslagsystemen en verticale- en roterende opslagsystemen. Elke stelling heeft zijn eigen voordelen. Dit is, zoals eerder genoemd, zeer afhankelijk van producten die opgeslagen moeten worden. FGN magazijnsystemen is een bedrijf die hierin goed advies op maat kan geven. Met tientallen jaren ervaring in magazijnbouw en –advisering weten zij wat bij uw bedrijf past. Meer informatie? Neem contact op! Ga naar de website van FGN.