Wil je binnenkort de magazijninrichting gaan veranderen? Dan zal waarschijnlijk de efficiëntie van het magazijn voorop komen te staan. Efficiëntie zal daarentegen op verschillende manieren bereikt kunnen worden. Het gaat er hierbij niet alleen om het juist indelen van de magazijnstellingen. Het gebruik van de juiste stellingen, een goede indeling van de stellingen, goede looproutes en het optimale gebruik van de ruimte zijn factoren die hierin meespelen. Zo sta je ook voor de vraag of je geautomatiseerde opslagsystemen wilt gebruiken of dat het handmatig werk blijft. Al deze vragen draaien om het product dat je opslaat en de ruimte die hiervoor beschikbaar is.

 

Soorten magazijninrichting

Er zijn vele verschillende manieren van magazijninrichting. Door het gebruik van magazijnsystemen als basis, kan de rest van de inrichting worden uitgedacht. De verschillende soorten inrichtingen zijn:

  • Automatische magazijnsystemen die het door moderne technologieën mogelijk maken om de magazijninrichting volledig te automatiseren. Deze grote investering zal op den duur winst op leveren door een efficiëntere werking.
  • Magazijnstellingen en verdiepingsvloeren zijn er ook in veel verschillende soorten en maten. Met de verdiepingsvloer wordt een extra verdieping in de bestaande hal gebouwd, zodat de hoogte kan worden gebruikt. Dit alles zonder een grootscheepse uitbouw. Op deze manier wordt de ruimte optimaal benut.
  • Een verrijdbaar opslagsysteem is een wagen onder de stellingen. Zo zijn de stellingen gemakkelijk te verplaatsen. Een verticaal opslagsysteem is een Paternoster die alle producten verticaal opslaat en op afroep naar beneden zakt.

 

Advies FGN Magazijnsystemen

Voor advies op maat over magazijninrichting kan FGN magazijnsystemen je hierin helpen. Zij beschikken over ervaren en deskundige medewerkers. Met die alles kunnen zij hoogwaardig advies bieden. FGN houdt altijd de veiligheid nauw in het oog zodat het welzijn van personeel gegarandeerd is. Naast dat alles kijkt FGN graag met je mee om de inrichting van het magazijn te optimaliseren tot een meest efficiënte werkwijze.