Konijnen verzorgen

Konijnen zijn dieren die erg populair zijn en dit heeft een aantal logische redenen. Konijnen zijn zeer lieve dieren en konijnen verzorgen is, vergeleken met andere dieren, vrij eenvoudig. Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u terecht voor allerlei zaken die met konijnen te maken hebben, waaronder konijnen zelf, voeding en hokken. U kunt gerust bij ons langskomen om ons aanbod aan konijnen te komen bekijken. U kunt ons aanbod ook bekijken op onze website.

 

Als u konijnen wilt gaan houden raden wij u aan om onze adviezen over de verzorging van konijnen goed door te lezen. Konijnen verzorgen hoeft weinig problemen op te leveren zolang u rekening houdt met een aantal aandachtspunten.

 

Verblijf

Het verblijf van uw konijnen kent een aantal vereisten. Konijnen verzorgen begint met de juiste omgeving: konijnen houden ervan om te kunnen bewegen en spelen en daarom is een groot verblijf sterk aan te raden. Verder zijn konijnen groepsdieren, en daarom raden we u aan minstens twee konijnen samen te houden.

 

Voor konijnen zijn zowel binnen- als buitenverblijven mogelijk, zolang er maar te allen tijde een schuilplek binnen het verblijf aanwezig is. Konijnen zijn niet goed bestand tegen regen: ze kunnen van te veel nattigheid ziek worden. Daarom is het erg belangrijk dat ze te allen tijde onderdak hebben tijdens slecht weer.

 

Het hok van uw konijnen moet minstens een keer in de week worden schoongemaakt. Onze konijnenhokken zijn zodanig ontworpen dat het schoonmaken en onderhouden weinig moeite en tijd zal kosten.

 

Voeding

Goede voeding is voor konijnen van levensbelang. Aangezien konijnen niet van plotse veranderingen houden in hun eetpatroon raden we u aan gebruik te maken van het voedsel dat we hier bij Dierenhandel Hoogendoorn gebruiken. Als u hier meer over wilt weten kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Wilt u meer weten over konijnen verzorgen? Wij geven u graag advies.