De magazijninrichting van uw bedrijf is iets waar U goed over na moet denken. Het is natuurlijk belangrijk dat de ruimte efficiënt word gebruikt. Daarnaast is bedrijfsruimte ook erg kostbaar dus moet het zo goed mogelijk gebruikt worden. Met een goede inrichting zorgt U er voor dat alles zo goed mogelijk wordt benut!

 

Voordelen van een goede magazijninrichting

De meeste ondernemers zullen het probleem wel kennen. Het is lastig om de bedrijfsruimte goed en efficiënt in te richten om zo zoveel mogelijk ruimte te benutten. Ook is het erg kostbaar om ruimte niet te (goed) te gebruiken. Met een rommelige bedrijfsruimte wordt er ook voor gezorgd dat producten en voorraad niet goed te vinden is wat er voor zorgt dat er tijd verloren word. Alle tijd gaat dan namelijk uit naar het zoeken en dat is natuurlijk zonde.

 

Deze problemen kunnen opgelost worden door een goede inrichting te hanteren. Het zorgt er voor dat producten snel te vinden zijn en het zorgt ook voor een professioneel beeld. Daarnaast zorgt het er ook voor dat kostbare bedrijfsruimte niet verloren gaat

 

Soorten magazijninrichting

Een goede inrichting kan in verschillende onderdelen verdeeld worden. Zo is er bijvoorbeeld een statische inrichting waarbij er verschillende stellingen worden geïnstalleerd waarin voorraad, producten of onderdelen opgeborgen kunnen worden.

 

Een verrijdbaar systeem zorgt er voor dat de stellingen te verplaatsen zijn. De voordelen hiervan zijn dat de indeling verandert kan worden wanneer daar behoefte aan is. Het kan dus op ieder gewild moment verplaatst worden.

 

Geautomatiseerde indeling is de derde categorie. Dit systeem is voornamelijk ideaal bij erg zware voorwerpen en ook hele kleine voorwerpen. Het is namelijk veiliger om een geautomatiseerde indeling te hebben omdat er nogal veel veiligheidsrisico’s vast zitten aan het vervoeren van zware objecten. Bij kleine objecten is het juist ideaal omdat het systeem automatisch dingen pakt. Het is dan dus minder tijd kwijt met zoeken.