Een horloge dat staat voor uniek zijn met de hoogste kwaliteit, dat is waar Meistersinger voor staat. Het bedrijf is relatief jong aangezien het in 2001 is opgericht. De oprichter, Manfred Brassier, was eerst eigenaar van een ander horloge maker maar heeft deze verkocht om zijn droom achterna te gaan. Dit was het bouwen van unieke, high-end horloges.

 

De naam van het merk is herleid uit de muziek stukken gecomponeerd door Wagner en de beroemde opera. Zo hebben de horloges ook een verhaal en traditie.

 

Meistersinger, uniek in design

Het design van Meistersinger horloges is erg uniek. Ten eerste is het design erg elegant en laat zien dat er veel inspiratie is opgedaan uit klassieke horloges. Daarnaast is er ook te zien dat het uurwerk is geïnspireerd door zonnewijzers en oude kerktorens. Het is namelijk zo dat het uurwerk maar één wijzer heeft! De tijd word aangegeven met een aanduiding van één tot en met 12, net zoals traditionele horloges.

 

Op deze manier oogt het uurwerk in zijn geheel veel rustiger. Er is geen poespas te zien naast die ene wijzer en de cijfers. Ook is het in één oogopslag te zien hoe laat het is. Om te zorgen voor een gevoel van symmetrie, heeft Meistersinger er voor gekozen om de tijdsaanduiding in dubbele cijfers weer te geven. Bij normale horloges wordt bijvoorbeeld de 9 aangeduid, terwijl bij de Meistersinger dit aangegeven wordt als 09. Het is bewezen dat het menselijk brein symmetrie erg fijn vind en door de cijfers op deze manier weer te geven, is het fijn om naar het uurwerk te kijken.

 

Het aanbod in Meistersinger

Het merk is niet gebonden aan één model. Zo zijn er een aantal verschillende modellen die allemaal uniek zijn maar wel één ding gemeen hebben, de wijzer. Een voorbeeld van een ander uniek model is de “Salthora”. Dit horloge geeft met een aparte indicator de uren aan en de ene wijzer is voor de minuut aanduiding.