Bij het kiezen uit beplating materiaal is het mogelijk om uit een heel groot aanbod te kiezen. De beplating komt ook in allerlei soorten, maten en materialen. Hieronder is een opsomming van verschillende materialen zodat de keuze misschien wat makkelijker is.

 

Houten gevelbekleding

Een houten bekleding is een klassieke manier van beplating. het heeft een elegante en warme uitstraling en helpt mee met de isolatie. Wel moet je er voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de verschillende hout soorten en de voordelen die het met zich mee neemt. De ene hout soort kan bijvoorbeeld beter tegen weersomstandigheden dan de andere soort.

 

Pvc beplating

Pvc is een goedkoop materiaal wat ook nog eens erg makkelijk is om te bewerken. Daarnaast heeft pvc ook het voordeel dat het een lange levensduur heeft en maar weinig onderhoud nodig heeft. Pvc is er in verschillende kleuren en looks. Zo is het zelfs mogelijk om pvc te kiezen met een hout look. Pvc helpt daarnaast ook wel met de isolering maar het is echter niet heel goed. Het is verstandig om je van te voren goed te laten informeren over het gebruiken van pvc als beplating

 

Polaris

Polaris is een materiaal wat een antwoord is op de vraag naar een matte en onderhoudsvriendelijke plaat. Het heeft een luxe uitstraling en ziet er goed uit. Het oppervlak is ook zacht afgewerkt wat het ideaal maakt om het in interieur te verwerken.

De toplaag van dit materiaal is afwerkt met een dun laagje acrylaat. Dit zorgt er voor dat het extra kras- en stootvast is. Nog een voordeel is, is dat er geen vingerafdrukken op komen en dat het goed bestand is tegen hitte.

 

Kortom, er is een grote keuze in beplating om je bouwproject mee te voltooien. Zorg dat je goed bent ingelicht over de mogelijkheden.